Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 vepřové řízky po cca 150 g
sůl
pepř
2 vejce
200 g hladké mouky
250 g strouhanky
sádlo
Na salát:
500–600 g brambor
2–3 mrkve
3 vejce
4–6 sterilovaných okurek
½–1 cibule
½ jablka
100 g šunkového salámu
1 sklenička majonézy
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička Dijonské hořčice
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup přípravy

1) Nejprve si připravte salát: Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zcela zchladnout. Nejlepší je to udělat den předem. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.

2) Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte zchladnout, a pak rovněž nakrájejte na kostičky.

3) Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky.

4) Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na malé kostičky pokrájejte i půl jablka a salám. Poté vše opatrně smíchejte, přidejte majonézu, znovu opatrně promíchejte, aby se ze salátu nestala kejda. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.

5) Vepřové řízky na koncích malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte je a opepřete. Pak je obalte v klasickém trojobalu, nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.

6) Smažte pomalu z obou stran na rozpáleném sádle.

Podávejte se salátem.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty