×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem

Inspirujte se podobnými recepty

Domácí hořčice
Domácí hořčice
Domácí hořčice
Domácí hořčice
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy

Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem

Tip do kuchyně

 

Stejně tak můžete k salátu podávat i kuřecí nebo telecí řízek. Výjimkou u štědrovečerní večeře by neměl být ani kapr v trojobalu. Řízky doporučujeme před podáváním pokapat citronovou šťávou.

Co budete potřebovat

4 vepřové řízky po cca 150 g
sůl
pepř
2 vejce
200 g hladké mouky
250 g strouhanky
sádlo
Na salát:
500–600 g brambor
2–3 mrkve
3 vejce
4–6 sterilovaných okurek
½–1 cibule
½ jablka
100 g šunkového salámu
1 sklenička majonézy
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička Dijonské hořčice
sůl
pepř
citronová šťáva

Jak na to?

1) Nejprve si připravte salát: Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zcela zchladnout. Nejlepší je to udělat den předem. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.

2) Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte zchladnout, a pak rovněž nakrájejte na kostičky.

3) Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky.

4) Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na malé kostičky pokrájejte i půl jablka a salám. Poté vše opatrně smíchejte, přidejte majonézu, znovu opatrně promíchejte, aby se ze salátu nestala kejda. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.

5) Vepřové řízky na koncích malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte je a opepřete. Pak je obalte v klasickém trojobalu, nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.

6) Smažte pomalu z obou stran na rozpáleném sádle.

Podávejte se salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem

Hlavní chod Snadné Česká Saláty Vánoce Smažení Magazín 10/2013
(0)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Tip do kuchyně

 

Stejně tak můžete k salátu podávat i kuřecí nebo telecí řízek. Výjimkou u štědrovečerní večeře by neměl být ani kapr v trojobalu. Řízky doporučujeme před podáváním pokapat citronovou šťávou.

Co budete potřebovat

4 vepřové řízky po cca 150 g
sůl
pepř
2 vejce
200 g hladké mouky
250 g strouhanky
sádlo
Na salát:
500–600 g brambor
2–3 mrkve
3 vejce
4–6 sterilovaných okurek
½–1 cibule
½ jablka
100 g šunkového salámu
1 sklenička majonézy
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička Dijonské hořčice
sůl
pepř
citronová šťáva

Jak na to?

1) Nejprve si připravte salát: Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zcela zchladnout. Nejlepší je to udělat den předem. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.

2) Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte zchladnout, a pak rovněž nakrájejte na kostičky.

3) Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky.

4) Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na malé kostičky pokrájejte i půl jablka a salám. Poté vše opatrně smíchejte, přidejte majonézu, znovu opatrně promíchejte, aby se ze salátu nestala kejda. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.

5) Vepřové řízky na koncích malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte je a opepřete. Pak je obalte v klasickém trojobalu, nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.

6) Smažte pomalu z obou stran na rozpáleném sádle.

Podávejte se salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Domácí hořčice
Domácí hořčice
Domácí hořčice
Domácí hořčice
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy

Inspirujte se podobnými recepty