Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem
Ingredience
4 | vepřové řízky po cca 150 g |
sůl | |
pepř | |
2 | vejce |
200 g | hladké mouky |
250 g | strouhanky |
sádlo | |
Na salát: | |
---|---|
500–600 g | brambor |
2–3 | mrkve |
3 | vejce |
4–6 | sterilovaných okurek |
½–1 | cibule |
½ | jablka |
100 g | šunkového salámu |
1 | sklenička majonézy |
2 | lžíce plnotučné hořčice |
1 | lžička Dijonské hořčice |
sůl | |
pepř | |
citronová šťáva |
Postup přípravy
1) Nejprve si připravte salát: Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zcela zchladnout. Nejlepší je to udělat den předem. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2) Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte zchladnout, a pak rovněž nakrájejte na kostičky.
3) Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky.
4) Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na malé kostičky pokrájejte i půl jablka a salám. Poté vše opatrně smíchejte, přidejte majonézu, znovu opatrně promíchejte, aby se ze salátu nestala kejda. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.
5) Vepřové řízky na koncích malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte je a opepřete. Pak je obalte v klasickém trojobalu, nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.
6) Smažte pomalu z obou stran na rozpáleném sádle.
Podávejte se salátem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY