
Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem
Ingredience
4 | vepřové řízky po cca 150 g |
sůl | |
pepř | |
2 | vejce |
200 g | hladké mouky |
250 g | strouhanky |
sádlo | |
Na salát: | |
---|---|
500–600 g | brambor |
2–3 | mrkve |
3 | vejce |
4–6 | sterilovaných okurek |
½–1 | cibule |
½ | jablka |
100 g | šunkového salámu |
1 | sklenička majonézy |
2 | lžíce plnotučné hořčice |
1 | lžička Dijonské hořčice |
sůl | |
pepř | |
citronová šťáva |
Postup přípravy
1) Nejprve si připravte salát: Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zcela zchladnout. Nejlepší je to udělat den předem. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2) Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte zchladnout, a pak rovněž nakrájejte na kostičky.
3) Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky.
4) Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na malé kostičky pokrájejte i půl jablka a salám. Poté vše opatrně smíchejte, přidejte majonézu, znovu opatrně promíchejte, aby se ze salátu nestala kejda. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.
5) Vepřové řízky na koncích malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte je a opepřete. Pak je obalte v klasickém trojobalu, nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.
6) Smažte pomalu z obou stran na rozpáleném sádle.
Podávejte se salátem.