Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg brambor
340 g okurky
6 marinovaných artyčokových srdíček
Na koriandrové pesto:
1 svazek koriandru
40 g mandlí
1 stroužek česneku
25 g parmazánu
2 lžíce balzamikového octa
125 ml olivového oleje
sůl

Postup přípravy

Bramborových salátů je spousta variant. Vyzkoušeli jste svěží variantu s koriandrovým pestem.

1) Brambory zalijte slanou vodou, přiveďte k varu a vařte 20 minut. Slijte, nechte zchladnout a pak je oloupejte.

Mezitím si připravte koriandrové pesto:
2) V hmoždíři utlučte koriandr, mandle a česnek.
3) Poté přilijte ocet a olej a přidejte sůl a parmazán. Dobře promíchejte.

Pokračujte dále přípravou salátu.
4) Pokrájené vychladlé brambory vraťte do umytého hrnce, přidejte kousky okurek a artyčoků a koriandrové pesto.

Podávejte za studena.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty