×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramborový salát s hořčicí

Další recepty a články

Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a...
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát

Bramborový salát s hořčicí

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
4 cibule, nakrájené na tenké proužky
2 lžíce nasekaného tymiánu
4 lžíce krupicového cukru
5 lžic hrubozrnné hořčice Pommery
4 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce nasekaného estragonu
200 g zakysané smetany
sůl a pepř
600 g malých brambor s tenkou slupkou
uvařených ve slupce, nakrájených
na plátky
100 g sladkokyselých okurek,
nakrájených na kostičky
120 g polníčku
3 lžíce nasekané pažitky

Jak na to?

V pánvi orestujte na másle cibuli doměkka. Posypte tymiánem a cukrem, nechte cibuli lehce zkaramelizovat.
V jiné pánvi povařte 5 minut hořčici a ocet, odstavte a nechte vychladnout. Přidejte estragon, smíchejte se smetanou, dochuťte solí a pepřem.
Do mísy vsypte brambory, okurky a karamelizovanou cibuli, přidejte smetanu s hořčicí, promíchejte a uložte v chladu. Vychlazený salát promíchejte s polníčkem a na talíři ozdobte pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát s hořčicí

Snadné Saláty Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
4 cibule, nakrájené na tenké proužky
2 lžíce nasekaného tymiánu
4 lžíce krupicového cukru
5 lžic hrubozrnné hořčice Pommery
4 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce nasekaného estragonu
200 g zakysané smetany
sůl a pepř
600 g malých brambor s tenkou slupkou
uvařených ve slupce, nakrájených
na plátky
100 g sladkokyselých okurek,
nakrájených na kostičky
120 g polníčku
3 lžíce nasekané pažitky

Jak na to?

V pánvi orestujte na másle cibuli doměkka. Posypte tymiánem a cukrem, nechte cibuli lehce zkaramelizovat.
V jiné pánvi povařte 5 minut hořčici a ocet, odstavte a nechte vychladnout. Přidejte estragon, smíchejte se smetanou, dochuťte solí a pepřem.
Do mísy vsypte brambory, okurky a karamelizovanou cibuli, přidejte smetanu s hořčicí, promíchejte a uložte v chladu. Vychlazený salát promíchejte s polníčkem a na talíři ozdobte pažitkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát

Inspirujte se podobnými recepty