×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborové vafle zapečené sýrem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Bramborové vafle zapečené sýrem

Co budete potřebovat

4 lžíce másla
60 ml podmáslí AQ
2 vejce BASIC
2 hrnky uvařených brambor AQ (varného typu B)
3 lžíce pažitky AQ
60 g hladké nebo polohrubé mouky
½ lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
sůl
pepř
¼ lžičky sušeného česneku
1 hrnek strouhaného sýru

Jak na to?

Máslo rozpusťte v rendlíku a nechte ho lehce zezlátnout a zavonět. Pak ho přelijte do mísy a našlehejte ho spolu s podmáslím a vejci. Pak přidejte rozmačkané brambory a 2 lžíce pažitky. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, pepř a sušený česnek. Pak směs suchých ingrediencí přidávejte k mokrým. Přesvěčte se, že jste mouku vmíchali důkladně. Z těsta postupně odebírejte a ve vaflovači udělejte vafle. Těsně před servírováním je posypte sýrem a krátce zapečte. Podávejte posypané zbylou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové vafle zapečené sýrem

Hlavní chod Snadné Česká Zapékání Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (21)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

4 lžíce másla
60 ml podmáslí AQ
2 vejce BASIC
2 hrnky uvařených brambor AQ (varného typu B)
3 lžíce pažitky AQ
60 g hladké nebo polohrubé mouky
½ lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
sůl
pepř
¼ lžičky sušeného česneku
1 hrnek strouhaného sýru

Jak na to?

Máslo rozpusťte v rendlíku a nechte ho lehce zezlátnout a zavonět. Pak ho přelijte do mísy a našlehejte ho spolu s podmáslím a vejci. Pak přidejte rozmačkané brambory a 2 lžíce pažitky. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, pepř a sušený česnek. Pak směs suchých ingrediencí přidávejte k mokrým. Přesvěčte se, že jste mouku vmíchali důkladně. Z těsta postupně odebírejte a ve vaflovači udělejte vafle. Těsně před servírováním je posypte sýrem a krátce zapečte. Podávejte posypané zbylou pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty