Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bramborové trubičky se sýrovou náplní

Bramborové trubičky se sýrovou náplní

K přípravě bramborových trubiček budete potřebovat cukrářské trubičky na kremrole. Případně si můžete z aluminiové fólie vyrobit 15 válečků o délce asi 10 cm a průměru 2 cm.

Ingredience

200 g brambor typu C
sůl
80 g másla
100 ml smetany na vaření (12 %)
¼ lžičky mletého
muškátového oříšku
¼ lžičky bílého pepře
60 g sýra pecorino
2 hrsti čerstvé pažitky
2 velké brambory typu A
15 ml slunečnicového oleje

Postup přípravy

1. Oloupané brambory typu C uvařte v osolené vodě.

2. Slijte a dobře rozmačkejte se 40 g másla. Přilévejte ohřátou smetanu, vmíchejte muškátový oříšek, pepř a nastrouhané pecorino. Dosolte a vmíchejte nasekanou pažitku.

3. Oloupané brambory typu A nakrájejte na mandolíně na 2 mm silné podélné plátky. Na výrobu rolek použijte největší plátky. Cukrářské trubičky potřete ze všech stran olejem.

4. Konec delší strany bramborového plátku uchopte mezi prsty a omotejte kolem trubičky. Přehybem dolů položte na plech vyložený pečicím papírem.

5. Potřete zbylým rozpuštěným máslem a osolte. Pečte na 180 °C gril 8–10 minut. Po mírném vychladnutí je opatrně sejměte z násadky.

6. Zcela vychladlý bramborový krém vložte do cukrářského sáčku a naplňte jím trubičky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty