Bramborové šišky od Zilvara z chudobince
Ingredience
600 g | brambor pozdních NP Bio |
1 | vejce NP Bio |
60 g | třtinového cukru NP Bio |
230 g | špaldové celozrnné mouky NP Bio |
sůl | |
70 g | másla |
1 kg | čerstvých švestek |
20 g | medu |
1 | skořicový cukr |
1 | snítka čerstvé máty |
200 g | zakysané smetany NP Bio (20 %) |
Postup přípravy
1. Brambory uvařte ve slupce a po vychladnutí je oloupejte a nastrouhejte do mísy najemno. Přidejte vejce, cukr, 200 g mouky, špetku soli a vypracujte těsto. Zbytkem mouky posypte pěkně stůl nebo prkénko a vytvarujte z těsta malé šišky, s tím krásně pomohou malí kuchaři.
2. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a postupně v ní šišky vařte. Když vyplavou na hladinu, poznáte, že jsou hotové.
3. V pánvi rozpusťte 20 g másla a opečte na něm omyté, vypeckované, na kousky nakrájené švestky. Přidejte med, skořicový cukr a nechte zkaramelizovat.
4. V rendlíku rozpusťte zbytek másla. Šišky dejte na talíře a přelijte je rozpuštěným máslem. Na šišky nandejte švestkovou omáčku, posypte skořicovým cukrem a ozdobte lístky máty. Podávejte se lžící zakysané smetany a dobrota je na stole.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY