Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Bramborové šišky od Zilvara z chudobince

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z...
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Bramborové šišky od Zilvara z chudobince

Co budete potřebovat

600 g brambor pozdních NP Bio
1 vejce NP Bio
60 g třtinového cukru NP Bio
230 g špaldové celozrnné mouky NP Bio
sůl
70 g másla
1 kg čerstvých švestek
20 g medu
1 skořicový cukr
1 snítka čerstvé máty
200 g zakysané smetany NP Bio (20 %)

Jak na to?

1. Brambory uvařte ve slupce a po vychladnutí je oloupejte a nastrouhejte do mísy najemno. Přidejte vejce, cukr, 200 g mouky, špetku soli a vypracujte těsto. Zbytkem mouky posypte pěkně stůl nebo prkénko a vytvarujte z těsta malé šišky, s tím krásně pomohou malí kuchaři.

2. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a postupně v ní šišky vařte. Když vyplavou na hladinu, poznáte, že jsou hotové.

3. V pánvi rozpusťte 20 g másla a opečte na něm omyté, vypeckované, na kousky nakrájené švestky. Přidejte med, skořicový cukr a nechte zkaramelizovat.

4. V rendlíku rozpusťte zbytek másla. Šišky dejte na talíře a přelijte je rozpuštěným máslem. Na šišky nandejte švestkovou omáčku, posypte skořicovým cukrem a ozdobte lístky máty. Podávejte se lžící zakysané smetany a dobrota je na stole.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové šišky od Zilvara z chudobince

Hlavní chod Snadné Česká Sladká jídla Vegetariánské Magazín 9/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

600 g brambor pozdních NP Bio
1 vejce NP Bio
60 g třtinového cukru NP Bio
230 g špaldové celozrnné mouky NP Bio
sůl
70 g másla
1 kg čerstvých švestek
20 g medu
1 skořicový cukr
1 snítka čerstvé máty
200 g zakysané smetany NP Bio (20 %)

Jak na to?

1. Brambory uvařte ve slupce a po vychladnutí je oloupejte a nastrouhejte do mísy najemno. Přidejte vejce, cukr, 200 g mouky, špetku soli a vypracujte těsto. Zbytkem mouky posypte pěkně stůl nebo prkénko a vytvarujte z těsta malé šišky, s tím krásně pomohou malí kuchaři.

2. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a postupně v ní šišky vařte. Když vyplavou na hladinu, poznáte, že jsou hotové.

3. V pánvi rozpusťte 20 g másla a opečte na něm omyté, vypeckované, na kousky nakrájené švestky. Přidejte med, skořicový cukr a nechte zkaramelizovat.

4. V rendlíku rozpusťte zbytek másla. Šišky dejte na talíře a přelijte je rozpuštěným máslem. Na šišky nandejte švestkovou omáčku, posypte skořicovým cukrem a ozdobte lístky máty. Podávejte se lžící zakysané smetany a dobrota je na stole.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Inspirujte se podobnými recepty