Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBramborové šišky od Zilvara z chudobince
Albert logoAlbert logo
  • Bramborové šišky od Zilvara z chudobince
Bramborové šišky od Zilvara z chudobince

Bramborové šišky od Zilvara z chudobince

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Brambory BIO 600 g
  • Vejce BIO 1 ks
  • Cukr třtinový BIO 60 g
  • Mouka špaldová celozrnná BIO 230 g
  • Sůl
  • Švestky 1 kg
  • Cukr skořicový 1 ks
  • Med 20 g
  • Máta 1 snít.
  • Zakysaná smetana BIO 200 g
  • Máslo 70 g
  • Brambory BIO 600 g
  • Vejce BIO 1 ks
  • Cukr třtinový BIO 60 g
  • Mouka špaldová celozrnná BIO 230 g
  • Sůl
  • Švestky 1 kg
  • Cukr skořicový 1 ks
  • Med 20 g
  • Máta 1 snít.
  • Zakysaná smetana BIO 200 g
  • Máslo 70 g

Příprava

1
Brambory uvařte ve slupce a po vychladnutí je oloupejte a nastrouhejte do mísy najemno. Přidejte vejce, cukr, 200 g mouky, špetku soli a vypracujte těsto. Zbytkem mouky posypte pěkně stůl nebo prkénko a vytvarujte z těsta malé šišky, s tím krásně pomohou malí kuchaři.
2
V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a postupně v ní šišky vařte. Když vyplavou na hladinu, poznáte, že jsou hotové.
3
V pánvi rozpusťte 20 g másla a opečte na něm omyté, vypeckované, na kousky nakrájené švestky. Přidejte med, skořicový cukr a nechte zkaramelizovat.
4
V rendlíku rozpusťte zbytek másla. Šišky dejte na talíře a přelijte je rozpuštěným máslem. Na šišky nandejte švestkovou omáčku, posypte skořicovým cukrem a ozdobte lístky máty. Podávejte se lžící zakysané smetany a dobrota je na stole.
1
Brambory uvařte ve slupce a po vychladnutí je oloupejte a nastrouhejte do mísy najemno. Přidejte vejce, cukr, 200 g mouky, špetku soli a vypracujte těsto. Zbytkem mouky posypte pěkně stůl nebo prkénko a vytvarujte z těsta malé šišky, s tím krásně pomohou malí kuchaři.
2
V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a postupně v ní šišky vařte. Když vyplavou na hladinu, poznáte, že jsou hotové.
3
V pánvi rozpusťte 20 g másla a opečte na něm omyté, vypeckované, na kousky nakrájené švestky. Přidejte med, skořicový cukr a nechte zkaramelizovat.
4
V rendlíku rozpusťte zbytek másla. Šišky dejte na talíře a přelijte je rozpuštěným máslem. Na šišky nandejte švestkovou omáčku, posypte skořicovým cukrem a ozdobte lístky máty. Podávejte se lžící zakysané smetany a dobrota je na stole.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.