Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bramborové šišky od Zilvara z chudobince

Bramborové šišky od Zilvara z chudobince

Ingredience

600 g brambor pozdních NP Bio
1 vejce NP Bio
60 g třtinového cukru NP Bio
230 g špaldové celozrnné mouky NP Bio
sůl
70 g másla
1 kg čerstvých švestek
20 g medu
1 skořicový cukr
1 snítka čerstvé máty
200 g zakysané smetany NP Bio (20 %)

Postup přípravy

1. Brambory uvařte ve slupce a po vychladnutí je oloupejte a nastrouhejte do mísy najemno. Přidejte vejce, cukr, 200 g mouky, špetku soli a vypracujte těsto. Zbytkem mouky posypte pěkně stůl nebo prkénko a vytvarujte z těsta malé šišky, s tím krásně pomohou malí kuchaři.

2. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a postupně v ní šišky vařte. Když vyplavou na hladinu, poznáte, že jsou hotové.

3. V pánvi rozpusťte 20 g másla a opečte na něm omyté, vypeckované, na kousky nakrájené švestky. Přidejte med, skořicový cukr a nechte zkaramelizovat.

4. V rendlíku rozpusťte zbytek másla. Šišky dejte na talíře a přelijte je rozpuštěným máslem. Na šišky nandejte švestkovou omáčku, posypte skořicovým cukrem a ozdobte lístky máty. Podávejte se lžící zakysané smetany a dobrota je na stole.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty