×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bramborové košíčky s vejci a sýrem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Bramborové košíčky s vejci a sýrem

Co budete potřebovat

400 g vařených brambor, nastrouhaných nahrubo
sůl a mletý pepř
1 lžíce olivového oleje + na vymazání
125 g strouhaného čedaru
8 velkých vajec
2 plátky slaniny, opražené a rozdrobené
2 avokáda
hrst petrželky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Smíchejte brambory, sůl, pepř, olivový olej a ⅔ sýra. Ve formě na muffiny vymažte 8 důlků a naplňte je bramborovou směsí kousek pod okraj a prsty přitlačte. Až brambory zezlátnou a sýr se rozteče – asi 15 minut – rozklepněte do každého důlku vejce, osolte ho a opepřete, posypte slaninou a zbylým sýrem. Teplotu stáhněte na 180°C a pečte, až zpevní bílky. Nechte trochu zchladnout, pak nožem vyloupněte z formy.
Podávejte s oloupanými plátky avokáda, posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové košíčky s vejci a sýrem

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

400 g vařených brambor, nastrouhaných nahrubo
sůl a mletý pepř
1 lžíce olivového oleje + na vymazání
125 g strouhaného čedaru
8 velkých vajec
2 plátky slaniny, opražené a rozdrobené
2 avokáda
hrst petrželky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Smíchejte brambory, sůl, pepř, olivový olej a ⅔ sýra. Ve formě na muffiny vymažte 8 důlků a naplňte je bramborovou směsí kousek pod okraj a prsty přitlačte. Až brambory zezlátnou a sýr se rozteče – asi 15 minut – rozklepněte do každého důlku vejce, osolte ho a opepřete, posypte slaninou a zbylým sýrem. Teplotu stáhněte na 180°C a pečte, až zpevní bílky. Nechte trochu zchladnout, pak nožem vyloupněte z formy.
Podávejte s oloupanými plátky avokáda, posypané petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty