×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborové košíčky s vejci a sýrem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Bramborové košíčky s vejci a sýrem

Co budete potřebovat

400 g vařených brambor, nastrouhaných nahrubo
sůl a mletý pepř
1 lžíce olivového oleje + na vymazání
125 g strouhaného čedaru
8 velkých vajec
2 plátky slaniny, opražené a rozdrobené
2 avokáda
hrst petrželky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Smíchejte brambory, sůl, pepř, olivový olej a ⅔ sýra. Ve formě na muffiny vymažte 8 důlků a naplňte je bramborovou směsí kousek pod okraj a prsty přitlačte. Až brambory zezlátnou a sýr se rozteče – asi 15 minut – rozklepněte do každého důlku vejce, osolte ho a opepřete, posypte slaninou a zbylým sýrem. Teplotu stáhněte na 180°C a pečte, až zpevní bílky. Nechte trochu zchladnout, pak nožem vyloupněte z formy.
Podávejte s oloupanými plátky avokáda, posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové košíčky s vejci a sýrem

Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

400 g vařených brambor, nastrouhaných nahrubo
sůl a mletý pepř
1 lžíce olivového oleje + na vymazání
125 g strouhaného čedaru
8 velkých vajec
2 plátky slaniny, opražené a rozdrobené
2 avokáda
hrst petrželky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Smíchejte brambory, sůl, pepř, olivový olej a ⅔ sýra. Ve formě na muffiny vymažte 8 důlků a naplňte je bramborovou směsí kousek pod okraj a prsty přitlačte. Až brambory zezlátnou a sýr se rozteče – asi 15 minut – rozklepněte do každého důlku vejce, osolte ho a opepřete, posypte slaninou a zbylým sýrem. Teplotu stáhněte na 180°C a pečte, až zpevní bílky. Nechte trochu zchladnout, pak nožem vyloupněte z formy.
Podávejte s oloupanými plátky avokáda, posypané petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty