×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bramborová omeleta s pórkem

Další recepty a články

Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s...
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...
Pečené brambory s rozmarýnem
Pečené brambory s...
Pečené brambory s rozmarýnem
Pečené brambory s rozmarýnem

Bramborová omeleta s pórkem

Co budete potřebovat

vrchovatá lžíce másla na smažení
1 menší cibule AQ
1 pórek, zbavený ovadlých částí,
omytý a nakrájený na kolečka
225 g brambor AQ, uvařených ve slupce,
vychlazených, oloupaných a pokrájených
na plátky
6 vajec
sůl
85 g eidamu 45% AQ
2 lžíce najemno nasekané petrželky AQ

Jak na to?

Rozehřejte máslo ve středně velké nepřilnavé pánvi s vyšším okrajem a pak na něm krátce osmahněte cibulku. Přidejte pórek a 5 minut smažte, aby krásně změkl. Mezitím pokrájejte brambory a vajíčka lehce našlehejte v misce spolu s nastrouhaným sýrem a petrželkou. Osolte podle chuti.

K cibuli a pórku přidejte brambory a zalijte je vejci. Plamen snižte na minimum a opékejte zhruba 10 minut. Pak ještě přendejte pod rozpálený gril a nechte povrch krásně zezlátnout. Pokrájejte na trojúhelníčky a servírujte.

TIP: Pórek můžete použít i mražený.
Pro ještě výraznější chuť přidejte k petrželce i lžíci nasekané pažitky.
Sůl lze nahradit vegetou nebo doplnit bílým pepřem.
Udělejte si dvojnásobnou porci a půlku zmrazte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborová omeleta s pórkem

Velmi snadné Středomořská Vegetariánské
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

vrchovatá lžíce másla na smažení
1 menší cibule AQ
1 pórek, zbavený ovadlých částí,
omytý a nakrájený na kolečka
225 g brambor AQ, uvařených ve slupce,
vychlazených, oloupaných a pokrájených
na plátky
6 vajec
sůl
85 g eidamu 45% AQ
2 lžíce najemno nasekané petrželky AQ

Jak na to?

Rozehřejte máslo ve středně velké nepřilnavé pánvi s vyšším okrajem a pak na něm krátce osmahněte cibulku. Přidejte pórek a 5 minut smažte, aby krásně změkl. Mezitím pokrájejte brambory a vajíčka lehce našlehejte v misce spolu s nastrouhaným sýrem a petrželkou. Osolte podle chuti.

K cibuli a pórku přidejte brambory a zalijte je vejci. Plamen snižte na minimum a opékejte zhruba 10 minut. Pak ještě přendejte pod rozpálený gril a nechte povrch krásně zezlátnout. Pokrájejte na trojúhelníčky a servírujte.

TIP: Pórek můžete použít i mražený.
Pro ještě výraznější chuť přidejte k petrželce i lžíci nasekané pažitky.
Sůl lze nahradit vegetou nebo doplnit bílým pepřem.
Udělejte si dvojnásobnou porci a půlku zmrazte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...
Pečené brambory s rozmarýnem
Pečené brambory s rozmarýnem
Pečené brambory s rozmarýnem
Pečené brambory s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty