×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborová omeleta s pórkem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Bramborová omeleta s pórkem

Co budete potřebovat

vrchovatá lžíce másla na smažení
1 menší cibule AQ
1 pórek, zbavený ovadlých částí,
omytý a nakrájený na kolečka
225 g brambor AQ, uvařených ve slupce,
vychlazených, oloupaných a pokrájených
na plátky
6 vajec
sůl
85 g eidamu 45% AQ
2 lžíce najemno nasekané petrželky AQ

Jak na to?

Rozehřejte máslo ve středně velké nepřilnavé pánvi s vyšším okrajem a pak na něm krátce osmahněte cibulku. Přidejte pórek a 5 minut smažte, aby krásně změkl. Mezitím pokrájejte brambory a vajíčka lehce našlehejte v misce spolu s nastrouhaným sýrem a petrželkou. Osolte podle chuti.

K cibuli a pórku přidejte brambory a zalijte je vejci. Plamen snižte na minimum a opékejte zhruba 10 minut. Pak ještě přendejte pod rozpálený gril a nechte povrch krásně zezlátnout. Pokrájejte na trojúhelníčky a servírujte.

TIP: Pórek můžete použít i mražený.
Pro ještě výraznější chuť přidejte k petrželce i lžíci nasekané pažitky.
Sůl lze nahradit vegetou nebo doplnit bílým pepřem.
Udělejte si dvojnásobnou porci a půlku zmrazte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborová omeleta s pórkem

Velmi snadné Středomořská Vegetariánské Petržel kadeřavá
Průměrné hodnocení 4 (11)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

vrchovatá lžíce másla na smažení
1 menší cibule AQ
1 pórek, zbavený ovadlých částí,
omytý a nakrájený na kolečka
225 g brambor AQ, uvařených ve slupce,
vychlazených, oloupaných a pokrájených
na plátky
6 vajec
sůl
85 g eidamu 45% AQ
2 lžíce najemno nasekané petrželky AQ

Jak na to?

Rozehřejte máslo ve středně velké nepřilnavé pánvi s vyšším okrajem a pak na něm krátce osmahněte cibulku. Přidejte pórek a 5 minut smažte, aby krásně změkl. Mezitím pokrájejte brambory a vajíčka lehce našlehejte v misce spolu s nastrouhaným sýrem a petrželkou. Osolte podle chuti.

K cibuli a pórku přidejte brambory a zalijte je vejci. Plamen snižte na minimum a opékejte zhruba 10 minut. Pak ještě přendejte pod rozpálený gril a nechte povrch krásně zezlátnout. Pokrájejte na trojúhelníčky a servírujte.

TIP: Pórek můžete použít i mražený.
Pro ještě výraznější chuť přidejte k petrželce i lžíci nasekané pažitky.
Sůl lze nahradit vegetou nebo doplnit bílým pepřem.
Udělejte si dvojnásobnou porci a půlku zmrazte.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.