Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

vrchovatá lžíce másla na smažení
1 menší cibule AQ
1 pórek, zbavený ovadlých částí,
omytý a nakrájený na kolečka
225 g brambor AQ, uvařených ve slupce,
vychlazených, oloupaných a pokrájených
na plátky
6 vajec
sůl
85 g eidamu 45% AQ
2 lžíce najemno nasekané petrželky AQ

Postup přípravy

Rozehřejte máslo ve středně velké nepřilnavé pánvi s vyšším okrajem a pak na něm krátce osmahněte cibulku. Přidejte pórek a 5 minut smažte, aby krásně změkl. Mezitím pokrájejte brambory a vajíčka lehce našlehejte v misce spolu s nastrouhaným sýrem a petrželkou. Osolte podle chuti.

K cibuli a pórku přidejte brambory a zalijte je vejci. Plamen snižte na minimum a opékejte zhruba 10 minut. Pak ještě přendejte pod rozpálený gril a nechte povrch krásně zezlátnout. Pokrájejte na trojúhelníčky a servírujte.

TIP: Pórek můžete použít i mražený.
Pro ještě výraznější chuť přidejte k petrželce i lžíci nasekané pažitky.
Sůl lze nahradit vegetou nebo doplnit bílým pepřem.
Udělejte si dvojnásobnou porci a půlku zmrazte.

Pomohl vám recept?
18hodnocení4

Další videorecepty