
Borůvkový koláč s vanilkovým pudinkem
Postup přípravy
V jedné míse smíchejte smetanu, 70 g cukru a vejce. Do druhé pak prosejte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Obě směsi pak zpracujte v těsto. Předehřejte troubu na 160 °C a nalijte těsto do koláčové formy o průměru 22 centimetrů. Pečte 30 minut. Zatím si připravte náplň.
Pudinkový prášek rozmíchejte v rendlíku ve studeném mléku, přisypte zbytek cukru a přiveďte k varu. Jakmile směs začne houstnout, odstavte ji z plotny a přidejte rum, máslo a důkladně promíchejte. Upečený korpus nechte chvíli vychladnout a pak ho pokryjte ještě teplým pudinkem, který ozdobte borůvkami. Nechte vychladnout nejlépe do druhého dne.
Pomohl vám recept?
7hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod