×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Borůvkový koláč s vanilkovým pudinkem

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...

Borůvkový koláč s vanilkovým pudinkem

Polohrubá-moukaPolohrubá mouka

Používá se na veškerá domácí pečená
těsta jako jsou bábovky, perníky,
makovce a bublaniny. Díky své
struktuře dokáže těsto
„podržet“.

Co budete potřebovat

300 ml smetany ke šlehání
110 g krystalového cukru
1 vejce
150 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
½ kypřicího prášku
NA NÁPLŇ
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce rumu
120 g másla
200 g čerstvých borůvek

Jak na to?

V jedné míse smíchejte smetanu, 70 g cukru a vejce. Do druhé pak prosejte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Obě směsi pak zpracujte v těsto. Předehřejte troubu na 160 °C a nalijte těsto do koláčové formy o průměru 22 centimetrů. Pečte 30 minut. Zatím si připravte náplň.
Pudinkový prášek rozmíchejte v rendlíku ve studeném mléku, přisypte zbytek cukru a přiveďte k varu. Jakmile směs začne houstnout, odstavte ji z plotny a přidejte rum, máslo a důkladně promíchejte. Upečený korpus nechte chvíli vychladnout a pak ho pokryjte ještě teplým pudinkem, který ozdobte borůvkami. Nechte vychladnout nejlépe do druhého dne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Borůvkový koláč s vanilkovým pudinkem

Dezert Snadné Znáte z TV , 12. díl Magazín 11/2016 Počet porcí: na 1 koláč
(0)

Polohrubá-moukaPolohrubá mouka

Používá se na veškerá domácí pečená
těsta jako jsou bábovky, perníky,
makovce a bublaniny. Díky své
struktuře dokáže těsto
„podržet“.

Co budete potřebovat

300 ml smetany ke šlehání
110 g krystalového cukru
1 vejce
150 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
½ kypřicího prášku
NA NÁPLŇ
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce rumu
120 g másla
200 g čerstvých borůvek

Jak na to?

V jedné míse smíchejte smetanu, 70 g cukru a vejce. Do druhé pak prosejte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Obě směsi pak zpracujte v těsto. Předehřejte troubu na 160 °C a nalijte těsto do koláčové formy o průměru 22 centimetrů. Pečte 30 minut. Zatím si připravte náplň.
Pudinkový prášek rozmíchejte v rendlíku ve studeném mléku, přisypte zbytek cukru a přiveďte k varu. Jakmile směs začne houstnout, odstavte ji z plotny a přidejte rum, máslo a důkladně promíchejte. Upečený korpus nechte chvíli vychladnout a pak ho pokryjte ještě teplým pudinkem, který ozdobte borůvkami. Nechte vychladnout nejlépe do druhého dne.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...

Inspirujte se podobnými recepty