Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Borůvkový koláč s vanilkovým pudinkem

Borůvkový koláč s vanilkovým pudinkem

Ingredience

300 ml smetany ke šlehání
110 g krystalového cukru
1 vejce
150 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
½ kypřicího prášku
NA NÁPLŇ
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce rumu
120 g másla
200 g čerstvých borůvek

Postup přípravy

V jedné míse smíchejte smetanu, 70 g cukru a vejce. Do druhé pak prosejte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Obě směsi pak zpracujte v těsto. Předehřejte troubu na 160 °C a nalijte těsto do koláčové formy o průměru 22 centimetrů. Pečte 30 minut. Zatím si připravte náplň.
Pudinkový prášek rozmíchejte v rendlíku ve studeném mléku, přisypte zbytek cukru a přiveďte k varu. Jakmile směs začne houstnout, odstavte ji z plotny a přidejte rum, máslo a důkladně promíchejte. Upečený korpus nechte chvíli vychladnout a pak ho pokryjte ještě teplým pudinkem, který ozdobte borůvkami. Nechte vychladnout nejlépe do druhého dne.

Pomohl vám recept?
7hodnocení3

Další videorecepty