Borůvkový koláč s kakaem
Ingredience
250 ml | plnotučného mléka |
285 g | cukru krupice |
35 g | čerstvého droždí |
3 | vejce |
315 g | másla |
465 g | hladké mouky |
40 g | kakaa holandského typu |
5 g | soli |
1 kg | borůvek |
100 g | polohrubé mouky |
100 g | ovesných vloček |
50 ml | rumu |
50 g | cukru moučky |
Postup přípravy
1. V misce smíchejte 125 ml teplého mléka, 1 lžíci cukru krupice a rozdrobené droždí. Promíchejte a nechte na teplém místě 10 minut odležet.
2. Žloutky oddělte od bílků. Rozpusťte 115 g másla, zbylé vraťte do lednice.
3. V další míse promíchejte 460 g prosáté hladké mouky, kakao a sůl. Přilijte zbylé mléko, rozpuštěné studené máslo, vsypte 70 g cukru krupice, 2 žloutky a nakonec vlijte kvásek. Rukama vypracujte na pomoučněném vále vláčné těsto.
4. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete po celé ploše. Okraje nechte cca o 5 mm vyšší než zbytek plochy a natřete je rozšlehaným žloutkem.
5. Borůvky promíchejte se 2 lžícemi cukru krupice a vsypte na těsto. Rozprostřete do roviny.
6. Připravte drobenku. Promíchejte 100 g másla, polohrubou mouku, vločky a zbylý cukr krupici. Vsypte na koláč a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
7. Pečte na 170 °C 20 minut a připravte rozvar. Rozpusťte 100 g másla s rumem. Ještě horký koláč touto směsí přelijte.
8. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY