×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Borůvkovo-limetková zmrzlina

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková...
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina

Borůvkovo-limetková zmrzlina

Co budete potřebovat

2 limetky
140 g krupicového cukru
130 g borůvek
200 ml kokosového mléka
280 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Kůru z jedné limetky nastrouhejte najemno a z obou limetek vymačkejte šťávu. Vlijte ji do kastrůlku a spolu s cukrem zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přisypte borůvky a 2 minuty povařte, až začnou praskat. Svařené borůvky vlijte do misky vhodné do mrazáku a přidejte
k nim kokosové mléko. Smetanu ušlehejte a lehce ji vetřete do borůvkové směsi. Misku vložte na hodinu do mrazáku. Směs by měla v téhle fázi promrznout asi 3 cm od okrajů. Vyjměte z mrazáku a prošlehejte metlou, až bude hmota hladká a krémovitá. Vložte na další
hodinu do mrazáku a opět prošlehejte. Potom nechte ztuhnout přes noc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Borůvkovo-limetková zmrzlina

Dezert Velmi snadné Česká Zmrzlina Mražení a zachlazování Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

2 limetky
140 g krupicového cukru
130 g borůvek
200 ml kokosového mléka
280 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Kůru z jedné limetky nastrouhejte najemno a z obou limetek vymačkejte šťávu. Vlijte ji do kastrůlku a spolu s cukrem zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přisypte borůvky a 2 minuty povařte, až začnou praskat. Svařené borůvky vlijte do misky vhodné do mrazáku a přidejte
k nim kokosové mléko. Smetanu ušlehejte a lehce ji vetřete do borůvkové směsi. Misku vložte na hodinu do mrazáku. Směs by měla v téhle fázi promrznout asi 3 cm od okrajů. Vyjměte z mrazáku a prošlehejte metlou, až bude hmota hladká a krémovitá. Vložte na další
hodinu do mrazáku a opět prošlehejte. Potom nechte ztuhnout přes noc.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina

Inspirujte se podobnými recepty