Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Borůvkové řezy

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Borůvkové řezy

Co budete potřebovat

1 plátek želatiny
355 g hladké mouky
8 g kypřicího prášku
sůl
250 g másla
350 g cukru krupice
4 vejce
240 g zakysané smetany
300 g borůvek
2 citrony
250 g měkkého polotučného tvarohu
100 ml smetany ke šlehání
(30 %)
100 g cukru moučky

Jak na to?

1. Plátek želatiny nechte nabobtnat v misce se studenou vodou.
2. Smíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. V další míse utřete změklé máslo a 300 g cukru krupice do pěny. Postupně zašlehejte po jednom vejce. Následně vmíchávejte po třetinách moučnou směs střídavě s třetinami zakysané smetany.
3. Promíchejte 250 g borůvek s kůrou ze dvou citronů a 5 g hladké mouky. Vmíchejte opatrně do těsta.
4. Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut na 180 °C. Vyjměte a nechte vychladnout.
5. Zbylé borůvky rozmixujte a k polovině množství vlijte šťávu z 1 citronu. Zbytek rozmixovaných borůvek přiveďte k varu, dejte stranou a vmíchejte želatinu. Metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou, zbylým cukrem a borůvkovou želatinou.
6. Upečené těsto pokryjte tvarohovoborůvkovým krémem, zacákejte borůvkovým pyré a tahy špejle od jedné strany k druhé vytvořte efektní zdobení.
7. Nechte 30 minut ztuhnout v lednici.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Borůvkové řezy

Dezert Náročné Moučníky a koláče Magazín 7-8/2020 Počet porcí: 20 řezů
Průměrné hodnocení 3 (7)

Co budete potřebovat

1 plátek želatiny
355 g hladké mouky
8 g kypřicího prášku
sůl
250 g másla
350 g cukru krupice
4 vejce
240 g zakysané smetany
300 g borůvek
2 citrony
250 g měkkého polotučného tvarohu
100 ml smetany ke šlehání
(30 %)
100 g cukru moučky

Jak na to?

1. Plátek želatiny nechte nabobtnat v misce se studenou vodou.
2. Smíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. V další míse utřete změklé máslo a 300 g cukru krupice do pěny. Postupně zašlehejte po jednom vejce. Následně vmíchávejte po třetinách moučnou směs střídavě s třetinami zakysané smetany.
3. Promíchejte 250 g borůvek s kůrou ze dvou citronů a 5 g hladké mouky. Vmíchejte opatrně do těsta.
4. Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut na 180 °C. Vyjměte a nechte vychladnout.
5. Zbylé borůvky rozmixujte a k polovině množství vlijte šťávu z 1 citronu. Zbytek rozmixovaných borůvek přiveďte k varu, dejte stranou a vmíchejte želatinu. Metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou, zbylým cukrem a borůvkovou želatinou.
6. Upečené těsto pokryjte tvarohovoborůvkovým krémem, zacákejte borůvkovým pyré a tahy špejle od jedné strany k druhé vytvořte efektní zdobení.
7. Nechte 30 minut ztuhnout v lednici.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty