Borůvkové řezy
Ingredience
1 | plátek želatiny |
355 g | hladké mouky |
8 g | kypřicího prášku |
sůl | |
250 g | másla |
350 g | cukru krupice |
4 | vejce |
240 g | zakysané smetany |
300 g | borůvek |
2 | citrony |
250 g | měkkého polotučného tvarohu |
100 ml | smetany ke šlehání |
(30 %) | |
100 g | cukru moučky |
Postup přípravy
1. Plátek želatiny nechte nabobtnat v misce se studenou vodou.
2. Smíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. V další míse utřete změklé máslo a 300 g cukru krupice do pěny. Postupně zašlehejte po jednom vejce. Následně vmíchávejte po třetinách moučnou směs střídavě s třetinami zakysané smetany.
3. Promíchejte 250 g borůvek s kůrou ze dvou citronů a 5 g hladké mouky. Vmíchejte opatrně do těsta.
4. Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut na 180 °C. Vyjměte a nechte vychladnout.
5. Zbylé borůvky rozmixujte a k polovině množství vlijte šťávu z 1 citronu. Zbytek rozmixovaných borůvek přiveďte k varu, dejte stranou a vmíchejte želatinu. Metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou, zbylým cukrem a borůvkovou želatinou.
6. Upečené těsto pokryjte tvarohovoborůvkovým krémem, zacákejte borůvkovým pyré a tahy špejle od jedné strany k druhé vytvořte efektní zdobení.
7. Nechte 30 minut ztuhnout v lednici.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY