Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBoršč
Albert logoAlbert logo
  • Boršč
Boršč

Boršč

Snadné
16-30 minut
5/5
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Hovězí přední bez kosti 500 g
  • Fazole červené sterilované 150 g
  • Vepřová žebra 1/2 kg
  • Brambory 4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Slanina vcelku 50 g
  • Zelí bílé 1/4 ks
  • Červená řepa 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Bobkový list 3 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Citronová šťáva 1/2 ks
  • Pepř celý 5 ks
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Sůl
  • Máslo 25 g
  • Hovězí přední bez kosti 500 g
  • Fazole červené sterilované 150 g
  • Vepřová žebra 1/2 kg
  • Brambory 4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Slanina vcelku 50 g
  • Zelí bílé 1/4 ks
  • Červená řepa 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Bobkový list 3 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Citronová šťáva 1/2 ks
  • Pepř celý 5 ks
  • Zakysaná smetana 1 ks

Příprava

1
Maso dejte vařit asi do tří litrů vody, přidejte celou cibuli, 2 stroužky česneku v celku a koření. Během vaření odebírejte lžící pěnu a tuk.
2
Mezitím oloupejte řepu, nakrájejte ji na kostky a duste ji na troše vody (pokapte ji citronem), protože je tvrdší než ostatní zelenina.
3
Na pánvi nechte vysmahnout špek, přidtejte máslo, brambory nakrájené na kostičky a mrkev na kolečka. Přidejte pár lžic vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
4
Uvařené maso vyndejte, nechte vychladnout, libové části nakrájejte na kostky a vývar sceďte.
5
Do většího hrnce přendejte maso, zeleninu, řepu, fazole, zelí a přelijte vývarem. Nechte ještě dalších patnáct minut vařit. Z cedníku přendejte do boršče ještě vařit jeden bobkový list.
1
Maso dejte vařit asi do tří litrů vody, přidejte celou cibuli, 2 stroužky česneku v celku a koření. Během vaření odebírejte lžící pěnu a tuk.
2
Mezitím oloupejte řepu, nakrájejte ji na kostky a duste ji na troše vody (pokapte ji citronem), protože je tvrdší než ostatní zelenina.
3
Na pánvi nechte vysmahnout špek, přidtejte máslo, brambory nakrájené na kostičky a mrkev na kolečka. Přidejte pár lžic vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
4
Uvařené maso vyndejte, nechte vychladnout, libové části nakrájejte na kostky a vývar sceďte.
5
Do většího hrnce přendejte maso, zeleninu, řepu, fazole, zelí a přelijte vývarem. Nechte ještě dalších patnáct minut vařit. Z cedníku přendejte do boršče ještě vařit jeden bobkový list.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.