×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Snadný boršč

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso...
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa

Snadný boršč

Co budete potřebovat

150 g hovězího masa na polévku
150 vepřového masa – například kýty nebo plecka
150 kuřecího masa
1 lžička soli
5 rajčat
3 mrkve
3 červené řepy
3 cibule
500 g zelí
2 lžíce slunečnicového oleje
7 kuliček nového koření
7 kuliček pepře
2 lžíce octa
pepř
150 g zakysané smetany

Jak na to?

Maso vložte do studené vody, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Potom stáhněte teplotu a na mírném ohni uvařte doměkka. Trvá to zhruba hodinu až hodinu a půl. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a vývar přeceďte.
Zatímco se maso vaří, připravte si zeleninu. Rajčata nakrájejte na větší kusy, mrkev a řepu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na plátky a zelí nakrouhejte na nudličky.
V polévkovém hrnci rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm cibuli. Přidejte polovinu strouhané řepy a mrkve a opékejte dalších pět minut. Nechte prozatím stranou.
Zbylou řepu a mrkev dejte do hrnce, přihoďte rajčata, zelí a koření, zalijte vývarem a vařte 20 minut do změknutí. Vmíchejte dvě lžíce octa a poté přidejte opečenou zeleninu, maso nakrájené na nudličky a už jenom prohřejte.
Pokud by bylo potřeba, přidejte trochu soli a pepře na dochucení. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Snadný boršč

Polévka Velmi snadné Polévky Bezlepkové Magazín 9/2017 Počet porcí: 6–8 porcí
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

150 g hovězího masa na polévku
150 vepřového masa – například kýty nebo plecka
150 kuřecího masa
1 lžička soli
5 rajčat
3 mrkve
3 červené řepy
3 cibule
500 g zelí
2 lžíce slunečnicového oleje
7 kuliček nového koření
7 kuliček pepře
2 lžíce octa
pepř
150 g zakysané smetany

Jak na to?

Maso vložte do studené vody, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Potom stáhněte teplotu a na mírném ohni uvařte doměkka. Trvá to zhruba hodinu až hodinu a půl. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a vývar přeceďte.
Zatímco se maso vaří, připravte si zeleninu. Rajčata nakrájejte na větší kusy, mrkev a řepu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na plátky a zelí nakrouhejte na nudličky.
V polévkovém hrnci rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm cibuli. Přidejte polovinu strouhané řepy a mrkve a opékejte dalších pět minut. Nechte prozatím stranou.
Zbylou řepu a mrkev dejte do hrnce, přihoďte rajčata, zelí a koření, zalijte vývarem a vařte 20 minut do změknutí. Vmíchejte dvě lžíce octa a poté přidejte opečenou zeleninu, maso nakrájené na nudličky a už jenom prohřejte.
Pokud by bylo potřeba, přidejte trochu soli a pepře na dochucení. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat