×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Boršč
nad 60 minut , Polévka , Velmi snadné , Polévky , Bezlepkové ,

Boršč

Co budu potřebovat

150 g hovězího masa na polévku
150 vepřového masa – například kýty nebo plecka
150 kuřecího masa
1 lžička soli
5 rajčat
3 mrkve
3 červené řepy
3 cibule
500 g zelí
2 lžíce slunečnicového oleje
7 kuliček nového koření
7 kuliček pepře
2 lžíce octa
pepř
150 g zakysané smetany

Jak na to?

Maso vložte do studené vody, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Potom stáhněte teplotu a na mírném ohni uvařte doměkka. Trvá to zhruba hodinu až hodinu a půl. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a vývar přeceďte.
Zatímco se maso vaří, připravte si zeleninu. Rajčata nakrájejte na větší kusy, mrkev a řepu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na plátky a zelí nakrouhejte na nudličky.
V polévkovém hrnci rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm cibuli. Přidejte polovinu strouhané řepy a mrkve a opékejte dalších pět minut. Nechte prozatím stranou.
Zbylou řepu a mrkev dejte do hrnce, přihoďte rajčata, zelí a koření, zalijte vývarem a vařte 20 minut do změknutí. Vmíchejte dvě lžíce octa a poté přidejte opečenou zeleninu, maso nakrájené na nudličky a už jenom prohřejte.
Pokud by bylo potřeba, přidejte trochu soli a pepře na dochucení. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka miso s opečeným tofu

    Polévky 30 minut
  • Myslivecká latina

    Polévky 45 minut
  • Studená avokádová polévka

    Polévky 30 minut