Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bohatý výživný boršč

Bohatý výživný boršč

Čím více surovin, tím lepší. Dopřejte si pravý poctivý boršč, jako ho dělala vaše babička.

Co budete potřebovat na bohatý boršč

½ kg hovězího předního
½ kg vepřových žeber
1 cibule
2 stroužky česneku v celku
3 listy bobkového listu
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
1 vetší červená řepa, oloupaná, nakrájená na kostky
šťáva z půlky citronu
50 g špeku, nakrájeného na kostky
25 g másla
4 střední brambory, nakrájené na kostky
2 mrkve, nakrájené na kolečka
150 g červených fazolí z konzervy
čtvrtka hlávky zelí, nakrájená
zakysaná smetana

Jak udělat polévku boršč zdravější

Recept jak na hřejivý a lahodný boršč

  1. Vložte 500 g hovězího předního a 500 g vepřových žeber do hrnce a zalijte 3 litry vody, přidejte 1 celou cibuli, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře.
  2. Nakrájejte 50 g špeku nebo slaniny na kostky a na pánvi je hezky vyškvařte. Přidejte 25 g másla, na kostky nakrájené 4 brambory a na kolečka nakrájené 2 mrkve. Přilijte trochu vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
  3. Uvařené maso vyndejte z vývaru, nechte vychladnout a nakrájejte libové části na kostky. Vývar přeceďte, abyste odstranili nečistoty z vývaru.
  4. Do většího hrnce vložte nakrájené maso, uvařenou zeleninu, 1 na kostky nakrájenou červenou řepu, 150 g červených fazolí z plechovky, na nudličky nakrájenou čtvrtku červeného zelí, přelijte vývarem a nechte vařit dalších 15 minut. Servírujte do misek se zakysanou smetanou. Ať vám chutná.
Pomohl vám recept?
56hodnocení4

Co byste o boršči měli vědět

Zelí je výborným zdrojem vlákniny, která může mít pozitivní vliv na trávicí systém. Čerstvé červené zelí obsahuje více vitaminu C než zelí bílé. Tohoto vitaminu oba druhy obsahují více než citrusy.

Další videorecepty