Bohatý výživný boršč
Co budete potřebovat na bohatý boršč
½ kg | hovězího předního |
½ kg | vepřových žeber |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku v celku |
3 | listy bobkového listu |
5 | kuliček nového koření |
5 | kuliček celého pepře |
sůl | |
1 | vetší červená řepa, oloupaná, nakrájená na kostky |
šťáva z půlky citronu | |
50 g | špeku, nakrájeného na kostky |
25 g | másla |
4 | střední brambory, nakrájené na kostky |
2 | mrkve, nakrájené na kolečka |
150 g | červených fazolí z konzervy |
čtvrtka hlávky zelí, nakrájená | |
zakysaná smetana |
Jak udělat polévku boršč zdravější
Recept jak na hřejivý a lahodný boršč
- Vložte 500 g hovězího předního a 500 g vepřových žeber do hrnce a zalijte 3 litry vody, přidejte 1 celou cibuli, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře.
- Nakrájejte 50 g špeku nebo slaniny na kostky a na pánvi je hezky vyškvařte. Přidejte 25 g másla, na kostky nakrájené 4 brambory a na kolečka nakrájené 2 mrkve. Přilijte trochu vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
- Uvařené maso vyndejte z vývaru, nechte vychladnout a nakrájejte libové části na kostky. Vývar přeceďte, abyste odstranili nečistoty z vývaru.
- Do většího hrnce vložte nakrájené maso, uvařenou zeleninu, 1 na kostky nakrájenou červenou řepu, 150 g červených fazolí z plechovky, na nudličky nakrájenou čtvrtku červeného zelí, přelijte vývarem a nechte vařit dalších 15 minut. Servírujte do misek se zakysanou smetanou. Ať vám chutná.
Co byste o boršči měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY