×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bolehošťský řízek
60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Maso ,

Bolehošťský řízek

Co budu potřebovat

2 hrsti sušených hub
1 větší cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
200 g slaniny
200 g sterilizovaného zelí
2 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
500 g vepřové kýty bez kosti
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou. Po 10 minutách sceďte a nechte okapat. Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na oleji spolu s nadrobno nakrájenou slaninou. Do pánve přidejte překrájené a propláchnuté zelí, polovinu hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

Řízky vyskládejte vymazaného pekáčku a při 170 °C asi 40 minut pečte. Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí. Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem. Ozdobte snítkou rozmarýnu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tvarohovo-bylinkové placičky

    Svačina 15 minut
  • Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

    Maso 60 minut
  • Vaječná omeleta se šunkou

    Snídaně 15 minut