×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bolehošťský řízek

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Bolehošťský řízek

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených hub
1 větší cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
200 g slaniny
200 g sterilizovaného zelí
2 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
500 g vepřové kýty bez kosti
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou. Po 10 minutách sceďte a nechte okapat. Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na oleji spolu s nadrobno nakrájenou slaninou. Do pánve přidejte překrájené a propláchnuté zelí, polovinu hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

Řízky vyskládejte vymazaného pekáčku a při 170 °C asi 40 minut pečte. Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí. Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem. Ozdobte snítkou rozmarýnu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bolehošťský řízek

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených hub
1 větší cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
200 g slaniny
200 g sterilizovaného zelí
2 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
500 g vepřové kýty bez kosti
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou. Po 10 minutách sceďte a nechte okapat. Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na oleji spolu s nadrobno nakrájenou slaninou. Do pánve přidejte překrájené a propláchnuté zelí, polovinu hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

Řízky vyskládejte vymazaného pekáčku a při 170 °C asi 40 minut pečte. Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí. Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem. Ozdobte snítkou rozmarýnu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty