×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bolehošťský řízek

Další recepty a články

Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...

Bolehošťský řízek

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených hub
1 větší cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
200 g slaniny
200 g sterilizovaného zelí
2 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
500 g vepřové kýty bez kosti
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou. Po 10 minutách sceďte a nechte okapat. Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na oleji spolu s nadrobno nakrájenou slaninou. Do pánve přidejte překrájené a propláchnuté zelí, polovinu hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

Řízky vyskládejte vymazaného pekáčku a při 170 °C asi 40 minut pečte. Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí. Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem. Ozdobte snítkou rozmarýnu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bolehošťský řízek

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených hub
1 větší cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
200 g slaniny
200 g sterilizovaného zelí
2 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
500 g vepřové kýty bez kosti
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou. Po 10 minutách sceďte a nechte okapat. Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na oleji spolu s nadrobno nakrájenou slaninou. Do pánve přidejte překrájené a propláchnuté zelí, polovinu hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

Řízky vyskládejte vymazaného pekáčku a při 170 °C asi 40 minut pečte. Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí. Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem. Ozdobte snítkou rozmarýnu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...

Inspirujte se podobnými recepty