Bolehošťský řízek
Ingredience
2 hrsti sušených hub | |
1 větší cibule | |
1 lžíce slunečnicového oleje | |
200 g slaniny | |
200 g sterilizovaného zelí | |
2 stroužky česneku | |
sůl, mletý pepř | |
500 g vepřové kýty bez kosti | |
hladká mouka | |
300 ml hovězího vývaru |
Postup přípravy
Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou. Po 10 minutách sceďte a nechte okapat. Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na oleji spolu s nadrobno nakrájenou slaninou. Do pánve přidejte překrájené a propláchnuté zelí, polovinu hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.
Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.
Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.
Řízky vyskládejte vymazaného pekáčku a při 170 °C asi 40 minut pečte. Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí. Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem. Ozdobte snítkou rozmarýnu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY