×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený bolehošťský řízek

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Pečený bolehošťský řízek

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami.

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených hub
1 větší cibule
1 lžíce sádla
200 g slaniny
200 g kysaného zelí
1 lžíce strouhaného křenu
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
500 g vepřové kýty
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!

1) Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.

2) Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.

3) Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.

4) Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

5) Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

6) Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

7) Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.

8) Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.

9) Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený bolehošťský řízek

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (4)

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami.

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených hub
1 větší cibule
1 lžíce sádla
200 g slaniny
200 g kysaného zelí
1 lžíce strouhaného křenu
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
500 g vepřové kýty
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!

1) Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.

2) Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.

3) Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.

4) Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

5) Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

6) Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

7) Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.

8) Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.

9) Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty