×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený bolehošťský řízek

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečený bolehošťský řízek

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami.

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených hub
1 větší cibule
1 lžíce sádla
200 g slaniny
200 g kysaného zelí
1 lžíce strouhaného křenu
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
500 g vepřové kýty
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!

1) Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.

2) Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.

3) Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.

4) Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

5) Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

6) Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

7) Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.

8) Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.

9) Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený bolehošťský řízek

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (4)

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami.

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených hub
1 větší cibule
1 lžíce sádla
200 g slaniny
200 g kysaného zelí
1 lžíce strouhaného křenu
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
500 g vepřové kýty
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!

1) Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.

2) Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.

3) Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.

4) Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

5) Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

6) Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

7) Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.

8) Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.

9) Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat