Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 hrsti sušených hub
1 větší cibule
1 lžíce sádla
200 g slaniny
200 g kysaného zelí
1 lžíce strouhaného křenu
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
500 g vepřové kýty
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!

1) Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.

2) Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.

3) Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.

4) Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

5) Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

6) Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

7) Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.

8) Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.

9) Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty