
Bohatý salát s batáty a černou čočkou
Postup přípravy
1. Černou čočku uvařte dle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
2. Batát oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostky velké 1 × 1 cm. Kostičky dejte na plech opatřený pečicím papírem. Pokapejte 1 lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Batáty promíchejte a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut do změknutí. Očištěnou cibuli nakrájejte najemno a dejte stranou.
3. V misce vidličkou smíchejte jogurt, půlku lžíce olivového oleje, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Přidejte omytý a nadrobno nasekaný koriandr a promíchejte.
4. V pánvi rozpalte zbylý olej a opražte osolená dýňová semínka.
5. Polníček a rukolu opláchněte a dejte do větší mísy. Přidejte čočku, pečené batáty, cibuli, semínka a opatrně promíchejte. Posypte nadrobeným balkánským sýrem a podávejte s jogurtovým dresinkem.