Bohatý salát s batáty a černou čočkou
Ingredience
200 g | černé čočky beluga |
1 | batát |
2 | lžíce olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
1 | červená cibule |
150 g | bílého jogurtu |
1 | lžička dijonské hořčice |
1 | hrst čerstvého koriandru |
1 | hrst dýňových semínek |
3 | hrsti polníčku |
3 | hrsti rukoly |
150 g | balkánského sýra |
Postup přípravy
1. Černou čočku uvařte dle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
2. Batát oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostky velké 1 × 1 cm. Kostičky dejte na plech opatřený pečicím papírem. Pokapejte 1 lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Batáty promíchejte a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut do změknutí. Očištěnou cibuli nakrájejte najemno a dejte stranou.
3. V misce vidličkou smíchejte jogurt, půlku lžíce olivového oleje, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Přidejte omytý a nadrobno nasekaný koriandr a promíchejte.
4. V pánvi rozpalte zbylý olej a opražte osolená dýňová semínka.
5. Polníček a rukolu opláchněte a dejte do větší mísy. Přidejte čočku, pečené batáty, cibuli, semínka a opatrně promíchejte. Posypte nadrobeným balkánským sýrem a podávejte s jogurtovým dresinkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY