Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bohatý salát s batáty a černou čočkou

Bohatý salát s batáty a černou čočkou

Ingredience

200 g černé čočky beluga
1 batát
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 červená cibule
150 g bílého jogurtu
1 lžička dijonské hořčice
1 hrst čerstvého koriandru
1 hrst dýňových semínek
3 hrsti polníčku
3 hrsti rukoly
150 g balkánského sýra

Postup přípravy

1. Černou čočku uvařte dle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.

2. Batát oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostky velké 1 × 1 cm. Kostičky dejte na plech opatřený pečicím papírem. Pokapejte 1 lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Batáty promíchejte a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut do změknutí. Očištěnou cibuli nakrájejte najemno a dejte stranou.

3. V misce vidličkou smíchejte jogurt, půlku lžíce olivového oleje, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Přidejte omytý a nadrobno nasekaný koriandr a promíchejte.

4. V pánvi rozpalte zbylý olej a opražte osolená dýňová semínka.

5. Polníček a rukolu opláchněte a dejte do větší mísy. Přidejte čočku, pečené batáty, cibuli, semínka a opatrně promíchejte. Posypte nadrobeným balkánským sýrem a podávejte s jogurtovým dresinkem.

Pomohl vám recept?
25hodnocení4

Další videorecepty