Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bleskové topinky s hlívou a křepelčím vajíčkem

Bleskové topinky s hlívou a křepelčím vajíčkem

Ingredience

250 g hlívy ústřičné
1 červená cibule
60 ml olivového oleje
kmín
chilli vločky
sůl
pepř
3 snítky čerstvého tymiánu
4 krajíce Mistrovského chleba z Albertova pekařství
4 křepelčí vejce
150 g cottage NP Free from

Postup přípravy

1. Očistěte 250 g hlívy a nakrájejte ji na nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. V pánvi rozehřejte 20 ml oleje a orestujte cibuli dosklovata. Přidejte hlívu, kmín, chilli, sůl a pepř a restujte 10 minut dozlatova. Poté promíchejte s lístky ze 2 snítek tymiánu.
2. Na jiné pánvi opečte na 20 ml rozehřátého oleje z obou stran krajíce chleba.
3. Topinky vyjměte, pánev vytřete papírovou utěrkou. Zahřejte v ní zbylých 20 ml oleje a připravte v ní volská oka z křepelčích vajec. Podle chuti osolte a opepřete.
4. Topinky potřete sýrem cottage, přidejte na ně hlívu, volská oka a nakonec posypte lístky zbylého tymiánu. Blesková večeře jako z bistra.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty