
Bleskové topinky s hlívou a křepelčím vajíčkem
Postup přípravy
1. Očistěte 250 g hlívy a nakrájejte ji na nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. V pánvi rozehřejte 20 ml oleje a orestujte cibuli dosklovata. Přidejte hlívu, kmín, chilli, sůl a pepř a restujte 10 minut dozlatova. Poté promíchejte s lístky ze 2 snítek tymiánu.
2. Na jiné pánvi opečte na 20 ml rozehřátého oleje z obou stran krajíce chleba.
3. Topinky vyjměte, pánev vytřete papírovou utěrkou. Zahřejte v ní zbylých 20 ml oleje a připravte v ní volská oka z křepelčích vajec. Podle chuti osolte a opepřete.
4. Topinky potřete sýrem cottage, přidejte na ně hlívu, volská oka a nakonec posypte lístky zbylého tymiánu. Blesková večeře jako z bistra.
Pomohl vám recept?
4hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod