
Biskupský chlebíček
Sváteční biskupský chlebíček vás nadchne jemnou chutí sušeného ovoce a ořechů. Zkuste do něj přidat i čokoládu.

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Rostlinný tuk na pečení 160 g
- Vaječný bílek 5 ks
- Cukr třtinový 200 g
- Mouka špaldová 200 g
- Vaječný žloutek 5 ks
- Kypřící prášek 1/2 ks
- Rozinky 100 g
- Čokoláda hořká 100 g
- Ořechy celé mix 100 g
- Klikva sušená 50 g
- Švestky sušené 50 g
- Rostlinný tuk na pečení 160 g
- Vaječný bílek 5 ks
- Cukr třtinový 200 g
- Mouka špaldová 200 g
- Vaječný žloutek 5 ks
- Kypřící prášek 1/2 ks
- Rozinky 100 g
- Čokoláda hořká 100 g
- Ořechy celé mix 100 g
- Klikva sušená 50 g
- Švestky sušené 50 g
Příprava
- 1Troubu rozehřejte na 180°C.
- 2Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr.
- 3Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- 4Ve zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte.
- 5Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto.
- 6Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte.
- 7Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
- 1Troubu rozehřejte na 180°C.
- 2Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr.
- 3Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- 4Ve zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte.
- 5Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto.
- 6Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte.
- 7Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.