
Biskupský chlebíček
Sváteční biskupský chlebíček vás nadchne jemnou chutí sušeného ovoce a ořechů. Zkuste do něj přidat i čokoládu.
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 180°C. Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ve zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte. Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto. Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte. Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
39hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod