Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Sváteční biskupský chlebíček vás nadchne jemnou chutí sušeného ovoce a ořechů. Zkuste do něj přidat i čokoládu.

Ingredience

160 g Hery (pokojové teploty)
200 g třtinového cukru
5 žloutků
5 bílků
200 g špaldové mouky
½ prášku do pečiva
100 g rozinek
100 g 70% čokolády
100 g mix ořechů
50 g klikvy
50 g sušených švestek

Postup přípravy

Troubu rozehřejte na 180°C. Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ve zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte. Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto. Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte. Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
39hodnocení4

Další videorecepty