Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio pavlova
Albert logoAlbert logo
  • Bio pavlova

Bio pavlova

Bio pavlova
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Bio
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cukr třtinový BIO 370 g
  • Vejce BIO 5 ks
  • Kiwi BIO 2 ks
  • Citron BIO 2 ks
  • Máslo BIO 70 g
  • Mandarinka BIO 2 ks
  • Borůvky BIO 100 g
  • Hruška BIO 1 ks
  • Cukr třtinový BIO 370 g
  • Vejce BIO 5 ks
  • Kiwi BIO 2 ks
  • Citron BIO 2 ks
  • Máslo BIO 70 g
  • Mandarinka BIO 2 ks
  • Borůvky BIO 100 g
  • Hruška BIO 1 ks

Příprava

1
Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Plech opatřete pečicím papírem a doprostřed nasypte 300 g cukru. Troubu předehřejte na 200 °C a cukr dejte péct na 6 minut. Mezitím ručním šlehačem ušlehejte bílky na jemný sníh. Postačí, když začnete šlehat 3 minuty před koncem pečení.
2
Upečený cukr po vyndání z trouby po 1 lžíci postupně zašlehávejte do bílkového sněhu. Až bude všechen cukr uvnitř, šlehejte do pokojové teploty.
3
Připravený sníh pokojové teploty přendejte do cukrářského pytlíku. Na plech udělejte sněhem 4 malé tečky v každém rohu plechu. Pak na ně přilepte pečicí papír.
4
Vytvarujte věnec. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte do pravidelného kruhu kulaté placky o průměru 6 cm. Pokračujte těsně vedle sebe.
5
Polévkovou lžící udělejte navrchu do každé placky malý žlábek. Dejte péct do trouby na 100 °C asi 80 minut.
6
Do hrnce vložte zbytek cukru, žloutky, máslo a kůru a šťávu z dobře omytých citronů. Za stálého míchání přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a metličkou míchejte až do zhoustnutí.
7
Citronový krém přeceďte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
8
Kiwi oloupejte, borůvky opláchněte, mandarinky vyfiletujte a hrušku omyjte a nakrájejte na plátky. Kiwi nakrájejte na plátky a pomocí vykrajovátka z něj vykrojte hvězdičky.
9
Pavlovu vyndejte z trouby a nechte chvilku vychladnout. Poté ji přendejte na tác, na kterém ji budete servírovat.
10
Do žlábku pavlovy lžící klaďte citronový krém. Nakonec vše ozdobte čerstvým ovocem.
1
Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Plech opatřete pečicím papírem a doprostřed nasypte 300 g cukru. Troubu předehřejte na 200 °C a cukr dejte péct na 6 minut. Mezitím ručním šlehačem ušlehejte bílky na jemný sníh. Postačí, když začnete šlehat 3 minuty před koncem pečení.
2
Upečený cukr po vyndání z trouby po 1 lžíci postupně zašlehávejte do bílkového sněhu. Až bude všechen cukr uvnitř, šlehejte do pokojové teploty.
3
Připravený sníh pokojové teploty přendejte do cukrářského pytlíku. Na plech udělejte sněhem 4 malé tečky v každém rohu plechu. Pak na ně přilepte pečicí papír.
4
Vytvarujte věnec. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte do pravidelného kruhu kulaté placky o průměru 6 cm. Pokračujte těsně vedle sebe.
5
Polévkovou lžící udělejte navrchu do každé placky malý žlábek. Dejte péct do trouby na 100 °C asi 80 minut.
6
Do hrnce vložte zbytek cukru, žloutky, máslo a kůru a šťávu z dobře omytých citronů. Za stálého míchání přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a metličkou míchejte až do zhoustnutí.
7
Citronový krém přeceďte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
8
Kiwi oloupejte, borůvky opláchněte, mandarinky vyfiletujte a hrušku omyjte a nakrájejte na plátky. Kiwi nakrájejte na plátky a pomocí vykrajovátka z něj vykrojte hvězdičky.
9
Pavlovu vyndejte z trouby a nechte chvilku vychladnout. Poté ji přendejte na tác, na kterém ji budete servírovat.
10
Do žlábku pavlovy lžící klaďte citronový krém. Nakonec vše ozdobte čerstvým ovocem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.