Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio tvarohový koláč s griliášem

Bio tvarohový koláč s griliášem

Ingredience

160 g špaldových sušenek NP Bio
40 g bio másla
500 g tvarohu NP Bio
120 g žervé NP Bio
2 lžíce bio vanilkového cukru
220 g třtinového cukru NP Bio
4 vejce NP Bio
1 citron NP Bio
½ lžíce olivového oleje NP Bio
60 g nasekaných mandlí NP Bio

Postup přípravy

1. Špaldové sušenky dejte do mixéru a rozmixujte na prach. Pokud nemáte mixér, rozdrťte je v hmoždíři nebo pomocí válečku v pevném sáčku.

2. Koláčovou formu o velikosti 36 × 11 cm nebo dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem – dno i boky.

3. Rozemleté sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem, těsto dejte do formy a dobře upěchujte na dno v rovnoměrné vrstvě. Korpus vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte po dobu 10 minut. Vždy mějte ještě pod dortovou formou plech, kdyby náhodou forma trochu protékala.

4. Připravte náplň. Do mísy od robotu vložte překapaný tvaroh, žervé, vanilkový cukr a 120 g třtinového cukru. Vše nechte zhruba 3–4 minuty prošlehat pomocí šlehací metly nebo ručního mixéru. Poté po jednom přidávejte vejce. Nakonec přidejte do náplně lžičku nastrouhané citronové kůry a opatrně promíchejte.

5. Předpečený korpus vyndejte po 10 minutách z trouby, zalijte ho náplní a pečte na 160 °C cca 45 minut. Hotový dezert pak nechte vychladnout, můžete i přes noc v lednici.

6. Na dokončení dezertu připravte griliáš. Vezměte plát pečicího papíru a zlehka ho potřete olejem. Do silnostěnné pánve dejte 100 g třtinového cukru a nechte ho na středním plameni zahřívat. Po chvilce se začne tvořit karamel, který nechte mírně zhnědnout. Poté do něj přidejte nasekané mandle a ihned odstavte z pánve. Griliáš nalijte na pečicí papír, který přeložte, a griliáš rychle dorovnejte válečkem na placku. Griliáš po vychladnutí nalámejte nebo rozdělte pomocí nože či sekáčku a ozdobte jím koláč.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty