
Bio švédské kuličky oblíbené u dětí z Bullerbynu

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Skandinávská
Bio
Pro děti
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Mrkev BIO 750 g
- Olej olivový BIO 35 ml
- Mleté maso hovězí BIO 460 g
- Vejce BIO 1 ks
- Cibule BIO 1 ks
- Kopr čerstvý 1 plž
- Sůl
- Máslo BIO 50 g
- Mouka hladká BIO 3 plž
- Bujón hovězí BIO 1 ks
- Voda 400 ml
- Hrášek sterilovaný BIO 340 g
- Polenta BIO 450 g
- Mrkev BIO 750 g
- Olej olivový BIO 35 ml
- Mleté maso hovězí BIO 460 g
- Vejce BIO 1 ks
- Cibule BIO 1 ks
- Kopr čerstvý 1 plž
- Sůl
- Máslo BIO 50 g
- Mouka hladká BIO 3 plž
- Bujón hovězí BIO 1 ks
- Voda 400 ml
- Hrášek sterilovaný BIO 340 g
- Polenta BIO 450 g
Příprava
- 1Oloupejte 750 g mrkve, nakrájejte ji na hranolky a vyskládejte je vedle sebe na plech opatřený pečicím papírem. Osolte, pokapejte lžící oleje a pečte v troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
- 2Ve větší míse smíchejte 460 g mletého masa, rozklepnuté vejce, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, lžíci čerstvého omytého kopru, sůl a pepř. Z masové směsi vytvarujte dlaní kuličky o průměru 2 cm. V hlubší velké pánvi zahřejte 3 lžíce oleje a kuličky opečte ze všech stran dozlatova, asi 10–12 minut. Vyjměte a odložte stranou.
- 3Ve stejné pánvi rozpusťte 25 g másla, vsypte 3 lžíce mouky a 2 minuty nepřetržitě míchejte. Bujón rozpusťte ve 400 ml vroucí vody a pomalu přilévejte k máslu s moukou. Za stálého míchání přiveďte omáčku k varu. Přidejte masové kuličky a nechte 10 minut probublávat. V dalším rendlíku si na oříšku másla prohřejte hrášek a dochuťte ho troškou soli. Mezitím si dle návodu na obalu připravte 450 g polenty. Vmíchejte 20 ml olivového oleje, 25 g másla a dochuťte jemně solí.
- 4Masové kuličky podávejte s polentovou kaší, pečenou mrkví a hráškem. Víte, že masové kuličky jsou oblíbeným receptem švédských dětí?
- 1Oloupejte 750 g mrkve, nakrájejte ji na hranolky a vyskládejte je vedle sebe na plech opatřený pečicím papírem. Osolte, pokapejte lžící oleje a pečte v troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
- 2Ve větší míse smíchejte 460 g mletého masa, rozklepnuté vejce, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, lžíci čerstvého omytého kopru, sůl a pepř. Z masové směsi vytvarujte dlaní kuličky o průměru 2 cm. V hlubší velké pánvi zahřejte 3 lžíce oleje a kuličky opečte ze všech stran dozlatova, asi 10–12 minut. Vyjměte a odložte stranou.
- 3Ve stejné pánvi rozpusťte 25 g másla, vsypte 3 lžíce mouky a 2 minuty nepřetržitě míchejte. Bujón rozpusťte ve 400 ml vroucí vody a pomalu přilévejte k máslu s moukou. Za stálého míchání přiveďte omáčku k varu. Přidejte masové kuličky a nechte 10 minut probublávat. V dalším rendlíku si na oříšku másla prohřejte hrášek a dochuťte ho troškou soli. Mezitím si dle návodu na obalu připravte 450 g polenty. Vmíchejte 20 ml olivového oleje, 25 g másla a dochuťte jemně solí.
- 4Masové kuličky podávejte s polentovou kaší, pečenou mrkví a hráškem. Víte, že masové kuličky jsou oblíbeným receptem švédských dětí?
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Inspirace na večeře Pokud hledáte inspiraci na rychlé teplé i studené večeře, podívejte se na naši stránku se slanými i sladkými recepty na rychlé večeře . Najdete zde skvělé recepty, které vám pomohou připravit chutné jídlo během chvilky!


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.