1
Do mísy odvažte 100 g quinoy a namočte na 10 minut do studené vody. Vodu slijte a quinou duste v rendlíku ve 200 ml osolené vody po dobu 15 minut. Pak quinou stáhněte z plotny a nechte 10 minut dojít pod pokličkou.
2
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a cibuli na něm zlehka orestujte. Přidejte 500 g mletého hovězího polotovaru, osolte, opepřete a nechte zcela vyrestovat. Omyjte 200 g rajčat a nakrájejte je na kostičky. Vyrestovanou masovou směs promíchejte s rajčaty.
3
Saláty Little gem opláchněte a rozdělte na jednotlivé listy. Ty nejmenší natrhejte a přimíchejte do masové směsi. Listy postupně naplňte masem.
4
Do misky vlijte 150 g jogurtu, ochuťte solí, pepřem, lžičkou bazalky a oregana a promíchejte. Před servírováním loďky pokapejte jogurtovým dipem. Dobrou chuť!
1
Do mísy odvažte 100 g quinoy a namočte na 10 minut do studené vody. Vodu slijte a quinou duste v rendlíku ve 200 ml osolené vody po dobu 15 minut. Pak quinou stáhněte z plotny a nechte 10 minut dojít pod pokličkou.
2
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a cibuli na něm zlehka orestujte. Přidejte 500 g mletého hovězího polotovaru, osolte, opepřete a nechte zcela vyrestovat. Omyjte 200 g rajčat a nakrájejte je na kostičky. Vyrestovanou masovou směs promíchejte s rajčaty.
3
Saláty Little gem opláchněte a rozdělte na jednotlivé listy. Ty nejmenší natrhejte a přimíchejte do masové směsi. Listy postupně naplňte masem.
4
Do misky vlijte 150 g jogurtu, ochuťte solí, pepřem, lžičkou bazalky a oregana a promíchejte. Před servírováním loďky pokapejte jogurtovým dipem. Dobrou chuť!