
Bio salátové loďky s hovězím masem a quinoou

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Oslava
Oběd
Ingredience
Složení 6 porcí
- Quinoa BIO 100 g
- Sůl
- Cibule BIO 1 ks
- Olej olivový BIO 2 plž
- Mleté maso hovězí BIO 500 g
- Rajče BIO 200 g
- Salát little gem BIO 2 ks
- Jogurt bílý BIO 150 g
- Bazalka sušená 1 člž
- Oregano sušené 1 člž
- Quinoa BIO 100 g
- Sůl
- Cibule BIO 1 ks
- Olej olivový BIO 2 plž
- Mleté maso hovězí BIO 500 g
- Rajče BIO 200 g
- Salát little gem BIO 2 ks
- Jogurt bílý BIO 150 g
- Bazalka sušená 1 člž
- Oregano sušené 1 člž
Příprava
- 1Do mísy odvažte 100 g quinoy a namočte na 10 minut do studené vody. Vodu slijte a quinou duste v rendlíku ve 200 ml osolené vody po dobu 15 minut. Pak quinou stáhněte z plotny a nechte 10 minut dojít pod pokličkou.
- 2Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a cibuli na něm zlehka orestujte. Přidejte 500 g mletého hovězího polotovaru, osolte, opepřete a nechte zcela vyrestovat. Omyjte 200 g rajčat a nakrájejte je na kostičky. Vyrestovanou masovou směs promíchejte s rajčaty.
- 3Saláty Little gem opláchněte a rozdělte na jednotlivé listy. Ty nejmenší natrhejte a přimíchejte do masové směsi. Listy postupně naplňte masem.
- 4Do misky vlijte 150 g jogurtu, ochuťte solí, pepřem, lžičkou bazalky a oregana a promíchejte. Před servírováním loďky pokapejte jogurtovým dipem. Dobrou chuť!
- 1Do mísy odvažte 100 g quinoy a namočte na 10 minut do studené vody. Vodu slijte a quinou duste v rendlíku ve 200 ml osolené vody po dobu 15 minut. Pak quinou stáhněte z plotny a nechte 10 minut dojít pod pokličkou.
- 2Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a cibuli na něm zlehka orestujte. Přidejte 500 g mletého hovězího polotovaru, osolte, opepřete a nechte zcela vyrestovat. Omyjte 200 g rajčat a nakrájejte je na kostičky. Vyrestovanou masovou směs promíchejte s rajčaty.
- 3Saláty Little gem opláchněte a rozdělte na jednotlivé listy. Ty nejmenší natrhejte a přimíchejte do masové směsi. Listy postupně naplňte masem.
- 4Do misky vlijte 150 g jogurtu, ochuťte solí, pepřem, lžičkou bazalky a oregana a promíchejte. Před servírováním loďky pokapejte jogurtovým dipem. Dobrou chuť!
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Tip Proč salát v BIO kvalitě? Neobsahuje syntetické pesticidy a hnojiva. Lepší chuť díky přirozeným metodám pěstování


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.