Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Bio sněhuláčci

Inspirujte se podobnými recepty

Stromky z perníčkova
Stromky z perníčkova
Stromky z perníčkova
Stromky z perníčkova
Pracny
Pracny
Pracny
Pracny
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z...
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z itálie 
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách...
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách se salátem...

Bio sněhuláčci

Co budete potřebovat

6 vajec Nature’s Promise Bio
125 g třtinového cukru Nature’s Promise Bio
45 g kokosového oleje Nature’s Promise Bio
85 ml javorového sirupu Nature’s Promise Bio
špetka sody
sůl
55 g kokosové mouky Nature’s Promise Bio
100 g bílé čokolády
50 ml smetany ke šlehání (30 %)
100 g bio másla
100 g strouhaného bio kokosu
25 g hořké bio čokolády
4 kousky kandovaného ovoce
4 snítky čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. Ze dvou vajec oddělte bílky od žloutků. Bílky s třtinovým cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní párou. Když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky.

2. Na plech s pečicím papírem tvořte cukrářským sáčkem pusinky. Hotové dejte sušit 2 hodiny do trouby na 100 °C.

3. Zbylá vejce, olej, javorový sirup, sodu a sůl ušlehejte. Do směsi přidejte kokosovou mouku a těsto nalijte na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě na 170 °C po dobu 20 minut.

4. Bílou čokoládu se smetanou rozpusťte nad vodní lázní.

5. Vychladlý korpus rozdrobte a spojte pomocí studeného másla nakrájeného na kostky. Vytvarujte kuličky tří velikostí na sněhuláčka. Ty obalte v rozpuštěné čokoládě a pak strouhaném kokosu. Dejte na 20 minut zamrazit.

6. Hořkou čokoládu rozpusťte nad vodní lázní. Dejte do cukrářského sáčku a skrz malý nástavec udělejte na pečicí papír půlměsíčky na pusu a kuličky na oči. Dejte zamrazit.

7. Na špejli napíchněte postupně tři kokosové koule, z nejmenší nechte vyčnívat cca 0,5 cm špejle, na tu napíchněte pusinku. Každému sněhulákovi dejte nos z kandovaného ovoce nebo pomerančové kůry. Na pusu, oči a knoflíčky použijte zchladlé půlměsíčky a kuličky z hořké čokolády. Nakonec přidejte ruce z rozmarýnu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bio sněhuláčci

Dezert Náročné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2020 Počet porcí: 4 kusy
(0)

Co budete potřebovat

6 vajec Nature’s Promise Bio
125 g třtinového cukru Nature’s Promise Bio
45 g kokosového oleje Nature’s Promise Bio
85 ml javorového sirupu Nature’s Promise Bio
špetka sody
sůl
55 g kokosové mouky Nature’s Promise Bio
100 g bílé čokolády
50 ml smetany ke šlehání (30 %)
100 g bio másla
100 g strouhaného bio kokosu
25 g hořké bio čokolády
4 kousky kandovaného ovoce
4 snítky čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. Ze dvou vajec oddělte bílky od žloutků. Bílky s třtinovým cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní párou. Když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky.

2. Na plech s pečicím papírem tvořte cukrářským sáčkem pusinky. Hotové dejte sušit 2 hodiny do trouby na 100 °C.

3. Zbylá vejce, olej, javorový sirup, sodu a sůl ušlehejte. Do směsi přidejte kokosovou mouku a těsto nalijte na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě na 170 °C po dobu 20 minut.

4. Bílou čokoládu se smetanou rozpusťte nad vodní lázní.

5. Vychladlý korpus rozdrobte a spojte pomocí studeného másla nakrájeného na kostky. Vytvarujte kuličky tří velikostí na sněhuláčka. Ty obalte v rozpuštěné čokoládě a pak strouhaném kokosu. Dejte na 20 minut zamrazit.

6. Hořkou čokoládu rozpusťte nad vodní lázní. Dejte do cukrářského sáčku a skrz malý nástavec udělejte na pečicí papír půlměsíčky na pusu a kuličky na oči. Dejte zamrazit.

7. Na špejli napíchněte postupně tři kokosové koule, z nejmenší nechte vyčnívat cca 0,5 cm špejle, na tu napíchněte pusinku. Každému sněhulákovi dejte nos z kandovaného ovoce nebo pomerančové kůry. Na pusu, oči a knoflíčky použijte zchladlé půlměsíčky a kuličky z hořké čokolády. Nakonec přidejte ruce z rozmarýnu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Stromky z perníčkova
Stromky z perníčkova
Stromky z perníčkova
Stromky z perníčkova
Pracny
Pracny
Pracny
Pracny
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z...
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z itálie 
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách...
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách se salátem...

Inspirujte se podobnými recepty