
Bio sněhuláčci
Ingredience
6 | vajec Nature’s Promise Bio |
125 g | třtinového cukru Nature’s Promise Bio |
45 g | kokosového oleje Nature’s Promise Bio |
85 ml | javorového sirupu Nature’s Promise Bio |
špetka sody | |
sůl | |
55 g | kokosové mouky Nature’s Promise Bio |
100 g | bílé čokolády |
50 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
100 g | bio másla |
100 g | strouhaného bio kokosu |
25 g | hořké bio čokolády |
4 | kousky kandovaného ovoce |
4 | snítky čerstvého rozmarýnu |
Postup přípravy
1. Ze dvou vajec oddělte bílky od žloutků. Bílky s třtinovým cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní párou. Když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky.
2. Na plech s pečicím papírem tvořte cukrářským sáčkem pusinky. Hotové dejte sušit 2 hodiny do trouby na 100 °C.
3. Zbylá vejce, olej, javorový sirup, sodu a sůl ušlehejte. Do směsi přidejte kokosovou mouku a těsto nalijte na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě na 170 °C po dobu 20 minut.
4. Bílou čokoládu se smetanou rozpusťte nad vodní lázní.
5. Vychladlý korpus rozdrobte a spojte pomocí studeného másla nakrájeného na kostky. Vytvarujte kuličky tří velikostí na sněhuláčka. Ty obalte v rozpuštěné čokoládě a pak strouhaném kokosu. Dejte na 20 minut zamrazit.
6. Hořkou čokoládu rozpusťte nad vodní lázní. Dejte do cukrářského sáčku a skrz malý nástavec udělejte na pečicí papír půlměsíčky na pusu a kuličky na oči. Dejte zamrazit.
7. Na špejli napíchněte postupně tři kokosové koule, z nejmenší nechte vyčnívat cca 0,5 cm špejle, na tu napíchněte pusinku. Každému sněhulákovi dejte nos z kandovaného ovoce nebo pomerančové kůry. Na pusu, oči a knoflíčky použijte zchladlé půlměsíčky a kuličky z hořké čokolády. Nakonec přidejte ruce z rozmarýnu.