
Bio polentové tyčinky Malého poseroutky

Snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Vegetariánské
Pro děti
Svačina
Ingredience
Složení 4 porce
- Voda 2 l
- Bujón zeleninový BIO 2 ks
- Polenta BIO 450 g
- Sůl
- Oregano sušené 2 člž
- Olej olivový BIO 50 ml
- Gouda BIO plátky 100 g
- Zakysaná smetana BIO 175 g
- Sýr s modrou plísní BIO 50 g
- Česnek BIO 1 strouž.
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Voda 2 l
- Bujón zeleninový BIO 2 ks
- Polenta BIO 450 g
- Sůl
- Oregano sušené 2 člž
- Olej olivový BIO 50 ml
- Gouda BIO plátky 100 g
- Zakysaná smetana BIO 175 g
- Sýr s modrou plísní BIO 50 g
- Česnek BIO 1 strouž.
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
Příprava
- 1Ve větším hrnci ve 2 litrech vody rozpusťte 2 zeleninové bujóny. Za stálého míchání přisypávejte 440 g polenty. Přidejte špetku soli a po několika minutách, až polenta zhoustne, sundejte hrnec z žáru a přidejte 2 lžičky sušeného oregana. Hotovou polentu nalijte do olejem vymazané a zbylou sypkou polentou vysypané formy nebo plechu o rozměrech 40 × 30 cm s 3 cm vysokým okrajem a dejte vychladit do lednice asi na hodinu.
- 2Poté vyndejte z lednice, nakrájejte na tyčinky o rozměrech 10 × 1 cm a potřete je rovnoměrně 50 ml olivového oleje. Tyčinky uspořádejte vedle sebe na plech opatřený pečicím papírem v jedné vrstvě a pečte v troubě na 220 °C po dobu 30–40 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé. V půlce pečení tyčinky otočte a 15 minut před vyndáním z trouby je posypte 100 g nastrouhané goudy.
- 3Mezitím si v misce smíchejte na dip 175 g zakysané smetany, 50 g nastrouhaného modrého sýra, stroužek oloupaného a rozmělněného česneku a hrst omyté, čerstvě nasekané petrželky.
- 4Hotové bio tyčinky, přesně padnoucí do dětských ručiček, podávejte teplé se sýrovým dipem.
- 1Ve větším hrnci ve 2 litrech vody rozpusťte 2 zeleninové bujóny. Za stálého míchání přisypávejte 440 g polenty. Přidejte špetku soli a po několika minutách, až polenta zhoustne, sundejte hrnec z žáru a přidejte 2 lžičky sušeného oregana. Hotovou polentu nalijte do olejem vymazané a zbylou sypkou polentou vysypané formy nebo plechu o rozměrech 40 × 30 cm s 3 cm vysokým okrajem a dejte vychladit do lednice asi na hodinu.
- 2Poté vyndejte z lednice, nakrájejte na tyčinky o rozměrech 10 × 1 cm a potřete je rovnoměrně 50 ml olivového oleje. Tyčinky uspořádejte vedle sebe na plech opatřený pečicím papírem v jedné vrstvě a pečte v troubě na 220 °C po dobu 30–40 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé. V půlce pečení tyčinky otočte a 15 minut před vyndáním z trouby je posypte 100 g nastrouhané goudy.
- 3Mezitím si v misce smíchejte na dip 175 g zakysané smetany, 50 g nastrouhaného modrého sýra, stroužek oloupaného a rozmělněného česneku a hrst omyté, čerstvě nasekané petrželky.
- 4Hotové bio tyčinky, přesně padnoucí do dětských ručiček, podávejte teplé se sýrovým dipem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.