Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

60 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
200 g hlívy ústřičné
200 g žampionů
3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce červeného vinného octa
1 l vody
100 g kukuřičné polenty NP Bio
60 g parmazánu
2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

1. V pánvi rozpusťte 20 g másla s olejem. Vsypte očištěné, pokrájené houby, rozmělněný česnek, osolte, opepřete a okořeňte tymiánem. Houby restujte dozlatova asi 8 minut. Pokud by směs byla příliš suchá, přidejte ještě máslo. Nakonec vlijte ocet, promíchejte a ještě 1 minutu opékejte.

2. Během restování hub v druhé, hlubší pánvi přiveďte vodu s ½ lžičky soli k mírnému varu. Za stálého míchání metličkou pomalu zašlehávejte polentu tak, aby se nevytvořily hrudky. Vařte 7 minut, občas promíchejte. Stáhněte plamen na minimum, vmíchejte 40 g másla s 30 g nastrouhaného sýra a míchejte do rozpuštění.

3. Polentovou kaši rozlijte do talířů, navrch naneste houbovou směs a přelijte vypečenou šťávou. Posypte parmazánem, případně ozdobte čerstvým tymiánem.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty