Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio polentová kaše s restovanými houbami
Albert logoAlbert logo
  • Bio polentová kaše s restovanými houbami
Bio polentová kaše s restovanými houbami

Bio polentová kaše s restovanými houbami

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Vegetariánské
Bio
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 60 g
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Žampiony 200 g
  • Hlíva ústřičná 200 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián sušený 2 člž
  • Voda 1 l
  • Vinný červený ocet 1 plž
  • Parmazán 60 g
  • Polenta BIO 100 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Máslo 60 g
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Žampiony 200 g
  • Hlíva ústřičná 200 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián sušený 2 člž
  • Voda 1 l
  • Vinný červený ocet 1 plž
  • Parmazán 60 g
  • Polenta BIO 100 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.

Příprava

1
V pánvi rozpusťte 20 g másla s olejem. Vsypte očištěné, pokrájené houby, rozmělněný česnek, osolte, opepřete a okořeňte tymiánem. Houby restujte dozlatova asi 8 minut. Pokud by směs byla příliš suchá, přidejte ještě máslo. Nakonec vlijte ocet, promíchejte a ještě 1 minutu opékejte.
2
Během restování hub v druhé, hlubší pánvi přiveďte vodu s ½ lžičky soli k mírnému varu. Za stálého míchání metličkou pomalu zašlehávejte polentu tak, aby se nevytvořily hrudky. Vařte 7 minut, občas promíchejte. Stáhněte plamen na minimum, vmíchejte 40 g másla s 30 g nastrouhaného sýra a míchejte do rozpuštění.
3
Polentovou kaši rozlijte do talířů, navrch naneste houbovou směs a přelijte vypečenou šťávou. Posypte parmazánem, případně ozdobte čerstvým tymiánem.
1
V pánvi rozpusťte 20 g másla s olejem. Vsypte očištěné, pokrájené houby, rozmělněný česnek, osolte, opepřete a okořeňte tymiánem. Houby restujte dozlatova asi 8 minut. Pokud by směs byla příliš suchá, přidejte ještě máslo. Nakonec vlijte ocet, promíchejte a ještě 1 minutu opékejte.
2
Během restování hub v druhé, hlubší pánvi přiveďte vodu s ½ lžičky soli k mírnému varu. Za stálého míchání metličkou pomalu zašlehávejte polentu tak, aby se nevytvořily hrudky. Vařte 7 minut, občas promíchejte. Stáhněte plamen na minimum, vmíchejte 40 g másla s 30 g nastrouhaného sýra a míchejte do rozpuštění.
3
Polentovou kaši rozlijte do talířů, navrch naneste houbovou směs a přelijte vypečenou šťávou. Posypte parmazánem, případně ozdobte čerstvým tymiánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.