Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Bio polentová kaše s restovanými houbami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Bio polentová kaše s restovanými houbami

Co budete potřebovat

60 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
200 g hlívy ústřičné
200 g žampionů
3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce červeného vinného octa
1 l vody
100 g kukuřičné polenty NP Bio
60 g parmazánu
2 snítky čerstvého tymiánu

Jak na to?

1. V pánvi rozpusťte 20 g másla s olejem. Vsypte očištěné, pokrájené houby, rozmělněný česnek, osolte, opepřete a okořeňte tymiánem. Houby restujte dozlatova asi 8 minut. Pokud by směs byla příliš suchá, přidejte ještě máslo. Nakonec vlijte ocet, promíchejte a ještě 1 minutu opékejte.

2. Během restování hub v druhé, hlubší pánvi přiveďte vodu s ½ lžičky soli k mírnému varu. Za stálého míchání metličkou pomalu zašlehávejte polentu tak, aby se nevytvořily hrudky. Vařte 7 minut, občas promíchejte. Stáhněte plamen na minimum, vmíchejte 40 g másla s 30 g nastrouhaného sýra a míchejte do rozpuštění.

3. Polentovou kaši rozlijte do talířů, navrch naneste houbovou směs a přelijte vypečenou šťávou. Posypte parmazánem, případně ozdobte čerstvým tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bio polentová kaše s restovanými houbami

Hlavní chod Velmi snadné Kaše Vegetariánské Bezlepkové Bio Magazín 1/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

60 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
200 g hlívy ústřičné
200 g žampionů
3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce červeného vinného octa
1 l vody
100 g kukuřičné polenty NP Bio
60 g parmazánu
2 snítky čerstvého tymiánu

Jak na to?

1. V pánvi rozpusťte 20 g másla s olejem. Vsypte očištěné, pokrájené houby, rozmělněný česnek, osolte, opepřete a okořeňte tymiánem. Houby restujte dozlatova asi 8 minut. Pokud by směs byla příliš suchá, přidejte ještě máslo. Nakonec vlijte ocet, promíchejte a ještě 1 minutu opékejte.

2. Během restování hub v druhé, hlubší pánvi přiveďte vodu s ½ lžičky soli k mírnému varu. Za stálého míchání metličkou pomalu zašlehávejte polentu tak, aby se nevytvořily hrudky. Vařte 7 minut, občas promíchejte. Stáhněte plamen na minimum, vmíchejte 40 g másla s 30 g nastrouhaného sýra a míchejte do rozpuštění.

3. Polentovou kaši rozlijte do talířů, navrch naneste houbovou směs a přelijte vypečenou šťávou. Posypte parmazánem, případně ozdobte čerstvým tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty