Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio pavlova

Bio pavlova

Snadné Dezert Počet porcí: 1 věnec
Snadné Dezert Počet porcí: 1 věnec

Ingredience

5 vajec NP Bio
370 g třtinového cukru NP Bio
70 g másla NP Bio
2 citrony NP Bio
2 kiwi NP Bio
100 g borůvek NP Bio
2 mandarinky NP Bio
1 hruška NP Bio

Postup přípravy

1. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Plech opatřete pečicím papírem a doprostřed nasypte 300 g cukru. Troubu předehřejte na 200 °C a cukr dejte péct na 6 minut. Mezitím ručním šlehačem ušlehejte bílky na jemný sníh. Postačí, když začnete šlehat 3 minuty před koncem pečení.
2. Upečený cukr po vyndání z trouby po 1 lžíci postupně zašlehávejte do bílkového sněhu. Až bude všechen cukr uvnitř, šlehejte do pokojové teploty.
3. Připravený sníh pokojové teploty přendejte do cukrářského pytlíku. Na plech udělejte sněhem 4 malé tečky v každém rohu plechu. Pak na ně přilepte pečicí papír.
4. Vytvarujte věnec. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte do pravidelného kruhu kulaté placky o průměru 6 cm. Pokračujte těsně vedle sebe.
5. Polévkovou lžící udělejte navrchu do každé placky malý žlábek. Dejte péct do trouby na 100 °C asi 80 minut.
6. Do hrnce vložte zbytek cukru, žloutky, máslo a kůru a šťávu z dobře omytých citronů. Za stálého míchání přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a metličkou míchejte až do zhoustnutí.
7. Citronový krém přeceďte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
8. Kiwi oloupejte, borůvky opláchněte, mandarinky vyfiletujte a hrušku omyjte a nakrájejte na plátky. Kiwi nakrájejte na plátky a pomocí vykrajovátka z něj vykrojte hvězdičky.
9. Pavlovu vyndejte z trouby a nechte chvilku vychladnout. Poté ji přendejte na tác, na kterém ji budete servírovat.
10. Do žlábku pavlovy lžící klaďte citronový krém. Nakonec vše ozdobte čerstvým ovocem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty