Postup přípravy
1. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Plech opatřete pečicím papírem a doprostřed nasypte 300 g cukru. Troubu předehřejte na 200 °C a cukr dejte péct na 6 minut. Mezitím ručním šlehačem ušlehejte bílky na jemný sníh. Postačí, když začnete šlehat 3 minuty před koncem pečení.
2. Upečený cukr po vyndání z trouby po 1 lžíci postupně zašlehávejte do bílkového sněhu. Až bude všechen cukr uvnitř, šlehejte do pokojové teploty.
3. Připravený sníh pokojové teploty přendejte do cukrářského pytlíku. Na plech udělejte sněhem 4 malé tečky v každém rohu plechu. Pak na ně přilepte pečicí papír.
4. Vytvarujte věnec. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte do pravidelného kruhu kulaté placky o průměru 6 cm. Pokračujte těsně vedle sebe.
5. Polévkovou lžící udělejte navrchu do každé placky malý žlábek. Dejte péct do trouby na 100 °C asi 80 minut.
6. Do hrnce vložte zbytek cukru, žloutky, máslo a kůru a šťávu z dobře omytých citronů. Za stálého míchání přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a metličkou míchejte až do zhoustnutí.
7. Citronový krém přeceďte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
8. Kiwi oloupejte, borůvky opláchněte, mandarinky vyfiletujte a hrušku omyjte a nakrájejte na plátky. Kiwi nakrájejte na plátky a pomocí vykrajovátka z něj vykrojte hvězdičky.
9. Pavlovu vyndejte z trouby a nechte chvilku vychladnout. Poté ji přendejte na tác, na kterém ji budete servírovat.
10. Do žlábku pavlovy lžící klaďte citronový krém. Nakonec vše ozdobte čerstvým ovocem.