Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio kuřecí stehýnka se salátem a cherry rajčaty

Bio kuřecí stehýnka se salátem a cherry rajčaty

Ingredience

4 kuřecí stehna NP Bio
400 g cherry rajčat NP Bio
150 ml olivového oleje NP Bio
2 citrony NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
4 snítky čerstvého tymiánu
1 špetka papriky
3 cukety NP Bio
1 červená paprika NP Bio
1 lžíce oregana
125 g mixu salátu s mrkví NP Bio

Postup přípravy

1. Omytá a osušená stehna položte na plech vyložený pečicím papírem. Rajčata omyjte, osušte a rozložte na další plech vyložený pečicím papírem. Smíchejte 100 ml olivového oleje, šťávu a jemně nastrouhanou kůru z 1 citronu, prolisovaný česnek a tymián. Směs osolte a opepřete. Polovinou směsi potřete stehna ze všech stran a druhou polovinou zakapejte rajčata. Stehna navíc zaprašte paprikou. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Kuře pečte 30 minut, rajčata 12 minut.
2. Omytou cuketu pokrájejte na mandolíně na tenké stuhy. Omytou papriku zbavte jádřince a bílých žeber a pokrájejte na kostičky.
3. Ve velké míse smíchejte 50 ml olivového oleje se šťávou a kůrou z 1 citronu a s oreganem. K zálivce přidejte cuketu, papriku a salát a rukama důkladně promíchejte. Salát podávejte s pečenými kuřecími stehny a rajčaty.

Pomohl vám recept?
1hodnocení1

Další videorecepty