Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g hovězího zadního bez kosti NP Bio
sůl
pepř
50 ml sladkého dezertního vína
1 vejce NP Bio
30 g kukuřičného škrobu
250 g rýže basmati bílé NP Bio
40 ml slunečnicového oleje
1 hrst sezamových semínek
250 g brokolice
4 stroužky česneku NP Bio
3 cm čerstvého zázvoru
200 g pórku
3 jarní cibulky
50 ml sójové omáčky
10 g cukru krupice

Postup přípravy

1. Maso nakrájejte na tenké nudličky, vložte do misky, osolte a opepřete. Promíchejte s vínem, rozšlehaným vejcem a škrobem.

2. Začněte připravovat rýži dle návodu na obalu.

3. V pánvi rozehřejte 30 ml oleje a zprudka na něm orestujte maso 5 minut doměkka, těsně před vyjmutím posypte sezamovými semínky. Vyjměte z pánve a rozložte na papírovou kuchyňskou utěrku, abyste se zbavili přebytečného tuku.

4. Brokolici zbavte košťálu a rozeberte na malé růžičky. Česnek a zázvor oloupejte a najemno nasekejte. Pórek a jarní cibulku našikmo nakrájejte na 1cm plátky.

5. Do pánve přilijte zbylý olej, rozehřejte ho a nechte na něm rozvonět česnek se zázvorem. Přilijte sójovou omáčku, přidejte brokolici, jarní cibulku, pórek a cukr a opečte doměkka 5 minut.

6. K zelenině přidejte odložené maso, nechte společně prohřát a podávejte s připravenou rýží.

Pomohl vám recept?
4hodnocení3

Další videorecepty