
Bio hovězí nudličky na minutku
Ingredience
500 g | hovězího zadního bez kosti NP Bio |
sůl | |
pepř | |
50 ml | sladkého dezertního vína |
1 | vejce NP Bio |
30 g | kukuřičného škrobu |
250 g | rýže basmati bílé NP Bio |
40 ml | slunečnicového oleje |
1 | hrst sezamových semínek |
250 g | brokolice |
4 | stroužky česneku NP Bio |
3 cm | čerstvého zázvoru |
200 g | pórku |
3 | jarní cibulky |
50 ml | sójové omáčky |
10 g | cukru krupice |
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na tenké nudličky, vložte do misky, osolte a opepřete. Promíchejte s vínem, rozšlehaným vejcem a škrobem.
2. Začněte připravovat rýži dle návodu na obalu.
3. V pánvi rozehřejte 30 ml oleje a zprudka na něm orestujte maso 5 minut doměkka, těsně před vyjmutím posypte sezamovými semínky. Vyjměte z pánve a rozložte na papírovou kuchyňskou utěrku, abyste se zbavili přebytečného tuku.
4. Brokolici zbavte košťálu a rozeberte na malé růžičky. Česnek a zázvor oloupejte a najemno nasekejte. Pórek a jarní cibulku našikmo nakrájejte na 1cm plátky.
5. Do pánve přilijte zbylý olej, rozehřejte ho a nechte na něm rozvonět česnek se zázvorem. Přilijte sójovou omáčku, přidejte brokolici, jarní cibulku, pórek a cukr a opečte doměkka 5 minut.
6. K zelenině přidejte odložené maso, nechte společně prohřát a podávejte s připravenou rýží.