Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio hovězí kuličky s rýžovým salátem

Bio hovězí kuličky s rýžovým salátem

Ingredience

240 g rýže basmati bílé NP Bio
460 g hovězího polotovaru NP Bio
1 vejce NP Bio
1 lžička bio kari koření
1 lžička římského kmínu
sůl
2 cm zázvoru
1 bio brokolice
pepř
hrst petrželky

Postup přípravy

1. Rýži propláchněte pod tekoucí vodou a uvařte dle návodu na obalu. Hovězí maso dejte do mísy, přidejte vejce, kari, římský kmín a sůl. Vše promíchejte a ze směsi vytvarujte stejně velké kuličky.

2. Na tuku v pánvi opečte postupně všechny masové kuličky. Kuličky vyndejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby nasákl přebytečnou mastnotu.

3. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Brokolici opláchněte a nakrájejte na malé růžičky. Osolte, opepřete a spolu se zázvorem opražte zprudka na pánvi. Pak spolu se slaninou přidejte k rýži a vše promíchejte.

4. Do 4 obědových krabiček rozdělte rýži s brokolicí, vložte masové kuličky a ozdobte petrželkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty