
Vepřová pečeně s rozmarýnem a tymiánem
Dopřejte masu čas a naložte ho minimálně den předem, ať se pořádně rozleží.

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Olej slunečnicový 2 plž
- Pepř
- Sůl
- Voda 200 ml
- Vepřová pečeně 800 g
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Olej slunečnicový 2 plž
- Pepř
- Sůl
- Voda 200 ml
- Vepřová pečeně 800 g
Příprava
- 1Rozmarýn a tymián nakrájejte najemno. Očištěné maso vložte do marinády z oleje, soli, pepře a nakrájených bylinek. Dejte do lednice a nechte do druhého dne uležet.
- 2Druhý den orestujte maso ze všech stran na pánvi, aby se zatáhlo. Poté vložte i se zbylou marinádou do pekáče vymazaného olejem. Maso podlijte vodou a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C po dobu asi 60 minut. Ozdobte čerstvým rozmarýnem a tymiánem.
- 1Rozmarýn a tymián nakrájejte najemno. Očištěné maso vložte do marinády z oleje, soli, pepře a nakrájených bylinek. Dejte do lednice a nechte do druhého dne uležet.
- 2Druhý den orestujte maso ze všech stran na pánvi, aby se zatáhlo. Poté vložte i se zbylou marinádou do pekáče vymazaného olejem. Maso podlijte vodou a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C po dobu asi 60 minut. Ozdobte čerstvým rozmarýnem a tymiánem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.