Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio cuketová polévka s obloženým chlebíčkem

Bio cuketová polévka s obloženým chlebíčkem

Ingredience

2 cukety NP Bio
1 žlutá cibule NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
3 lžíce olivového oleje NP Bio
sůl, pepř
1 lžička sušeného bio tymiánu
200 g sterilované kukuřice NP Bio
1 červená cibule
30 g bio másla
1 lžíce javorového sirupu NP Bio
4 plátky proteinového chleba s kysaným zelím NP Bio
160 g hummusu NP Bio
240 g cherry rajčat NP Bio
hrst mikrobylinek

Postup přípravy

1. Cukety dobře omyjte, podélně rozkrojte a pak nakrájejte na tenká půlkolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, oloupené stroužky česneku prolisujte.

2. Do většího hrnce vlijte olej a rozpalte ho. Vsypte cuketu, cibuli a česnek a vše orestujte. Osolte a opepřete. Zalijte 1,5 litrem vody a přiveďte k varu. Vařte 12 minut.

3. Kukuřici slijte z nálevu a přidejte do polévky. Vše rozmixujte do krémové konzistence tyčovým mixérem.

4. Červenou cibuli oloupejte a nakájejte na proužky. Na pánvi rozpalte máslo a vsypte cibuli. Osolte, opepřete a zalijte sirupem. Za stálého míchání nechte cibuli zkaramelizovat a pak hned přendejte do misky, kde ji nechte vychladnout.

5. Plátky proteinového bio chleba natřete hummusem. Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na plátky a chleby jimi ozdobte. Navrch přidejte karamelizovanou cibulku a mikrobylinky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty