
Bio cuketová polévka s obloženým chlebíčkem
Ingredience
2 | cukety NP Bio |
1 | žlutá cibule NP Bio |
2 | stroužky česneku NP Bio |
3 | lžíce olivového oleje NP Bio |
sůl, pepř | |
1 | lžička sušeného bio tymiánu |
200 g | sterilované kukuřice NP Bio |
1 | červená cibule |
30 g | bio másla |
1 | lžíce javorového sirupu NP Bio |
4 | plátky proteinového chleba s kysaným zelím NP Bio |
160 g | hummusu NP Bio |
240 g | cherry rajčat NP Bio |
hrst mikrobylinek |
Postup přípravy
1. Cukety dobře omyjte, podélně rozkrojte a pak nakrájejte na tenká půlkolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, oloupené stroužky česneku prolisujte.
2. Do většího hrnce vlijte olej a rozpalte ho. Vsypte cuketu, cibuli a česnek a vše orestujte. Osolte a opepřete. Zalijte 1,5 litrem vody a přiveďte k varu. Vařte 12 minut.
3. Kukuřici slijte z nálevu a přidejte do polévky. Vše rozmixujte do krémové konzistence tyčovým mixérem.
4. Červenou cibuli oloupejte a nakájejte na proužky. Na pánvi rozpalte máslo a vsypte cibuli. Osolte, opepřete a zalijte sirupem. Za stálého míchání nechte cibuli zkaramelizovat a pak hned přendejte do misky, kde ji nechte vychladnout.
5. Plátky proteinového bio chleba natřete hummusem. Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na plátky a chleby jimi ozdobte. Navrch přidejte karamelizovanou cibulku a mikrobylinky.