Bio cizrna v paprikovorajčatové omáčce
Ingredience
300 g | cizrny NP Bio |
sůl | |
400 g | rýže basmati bílé NP Bio |
1 | žlutá cibule NP Bio |
2 | červené papriky sladké NP Bio |
2 | stroužky česneku NP Bio |
2 | lžíce řepkového oleje |
1 | lžička mleté sladké papriky |
1 | lžička sušeného chilli |
2 | lžíce rajčatového protlaku |
100 g | zakysané smetany NP Bio |
1 | hrst čerstvého koriandru |
50 g | cherry rajčat NP Bio |
Postup přípravy
1. Cizrnu zalijte vodou a nechte namáčet přes noc. Druhý den vodu slijte, cizrnu zalijte novou vodou a vařte 45–60 minut doměkka. Pak osolte lžičkou soli a vývar z cizrny si ponechte.
2. Uvařte rýži dle návodu na obalu.
3. Zatímco se vaří rýže, nakrájejte cibuli najemno, papriku na kostičky. Česnek prolisujte.
4. V hrnci rozpalte olej. Cibuli, česnek a papriku orestujte dozlatova. Pak vmíchejte mletou sladkou papriku, chilli a restujte další 2 minuty.
5. Orestovanou zeleninu zalijte 200 ml vývaru z cizrny a rozmixujte tyčovým mixérem najemno. Pak přidejte všechnu uvařenou cizrnu, protlak a zakysanou smetanu. Podle chuti osolte. Podávejte s uvařenou rýží, čerstvým koriandrem a nakrájenými cherry rajčátky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY