
Bio cizrna v paprikovorajčatové omáčce
Ingredience
300 g | cizrny NP Bio |
sůl | |
400 g | rýže basmati bílé NP Bio |
1 | žlutá cibule NP Bio |
2 | červené papriky sladké NP Bio |
2 | stroužky česneku NP Bio |
2 | lžíce řepkového oleje |
1 | lžička mleté sladké papriky |
1 | lžička sušeného chilli |
2 | lžíce rajčatového protlaku |
100 g | zakysané smetany NP Bio |
1 | hrst čerstvého koriandru |
50 g | cherry rajčat NP Bio |
Postup přípravy
1. Cizrnu zalijte vodou a nechte namáčet přes noc. Druhý den vodu slijte, cizrnu zalijte novou vodou a vařte 45–60 minut doměkka. Pak osolte lžičkou soli a vývar z cizrny si ponechte.
2. Uvařte rýži dle návodu na obalu.
3. Zatímco se vaří rýže, nakrájejte cibuli najemno, papriku na kostičky. Česnek prolisujte.
4. V hrnci rozpalte olej. Cibuli, česnek a papriku orestujte dozlatova. Pak vmíchejte mletou sladkou papriku, chilli a restujte další 2 minuty.
5. Orestovanou zeleninu zalijte 200 ml vývaru z cizrny a rozmixujte tyčovým mixérem najemno. Pak přidejte všechnu uvařenou cizrnu, protlak a zakysanou smetanu. Podle chuti osolte. Podávejte s uvařenou rýží, čerstvým koriandrem a nakrájenými cherry rajčátky.
Pomohl vám recept?
2hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod