Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Bio cizrna v paprikovorajčatové omáčce

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Bio cizrna v paprikovorajčatové omáčce

Co budete potřebovat

300 g cizrny NP Bio
sůl
400 g rýže basmati bílé NP Bio
1 žlutá cibule NP Bio
2 červené papriky sladké NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
2 lžíce řepkového oleje
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička sušeného chilli
2 lžíce rajčatového protlaku
100 g zakysané smetany NP Bio
1 hrst čerstvého koriandru
50 g cherry rajčat NP Bio

Jak na to?

1. Cizrnu zalijte vodou a nechte namáčet přes noc. Druhý den vodu slijte, cizrnu zalijte novou vodou a vařte 45–60 minut doměkka. Pak osolte lžičkou soli a vývar z cizrny si ponechte.

2. Uvařte rýži dle návodu na obalu.

3. Zatímco se vaří rýže, nakrájejte cibuli najemno, papriku na kostičky. Česnek prolisujte.

4. V hrnci rozpalte olej. Cibuli, česnek a papriku orestujte dozlatova. Pak vmíchejte mletou sladkou papriku, chilli a restujte další 2 minuty.

5. Orestovanou zeleninu zalijte 200 ml vývaru z cizrny a rozmixujte tyčovým mixérem najemno. Pak přidejte všechnu uvařenou cizrnu, protlak a zakysanou smetanu. Podle chuti osolte. Podávejte s uvařenou rýží, čerstvým koriandrem a nakrájenými cherry rajčátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bio cizrna v paprikovorajčatové omáčce

Hlavní chod Snadné Vegetariánské Bezlepkové Magazín 9/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

300 g cizrny NP Bio
sůl
400 g rýže basmati bílé NP Bio
1 žlutá cibule NP Bio
2 červené papriky sladké NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
2 lžíce řepkového oleje
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička sušeného chilli
2 lžíce rajčatového protlaku
100 g zakysané smetany NP Bio
1 hrst čerstvého koriandru
50 g cherry rajčat NP Bio

Jak na to?

1. Cizrnu zalijte vodou a nechte namáčet přes noc. Druhý den vodu slijte, cizrnu zalijte novou vodou a vařte 45–60 minut doměkka. Pak osolte lžičkou soli a vývar z cizrny si ponechte.

2. Uvařte rýži dle návodu na obalu.

3. Zatímco se vaří rýže, nakrájejte cibuli najemno, papriku na kostičky. Česnek prolisujte.

4. V hrnci rozpalte olej. Cibuli, česnek a papriku orestujte dozlatova. Pak vmíchejte mletou sladkou papriku, chilli a restujte další 2 minuty.

5. Orestovanou zeleninu zalijte 200 ml vývaru z cizrny a rozmixujte tyčovým mixérem najemno. Pak přidejte všechnu uvařenou cizrnu, protlak a zakysanou smetanu. Podle chuti osolte. Podávejte s uvařenou rýží, čerstvým koriandrem a nakrájenými cherry rajčátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty