Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio cizrna v paprikovorajčatové omáčce

Bio cizrna v paprikovorajčatové omáčce

Ingredience

300 g cizrny NP Bio
sůl
400 g rýže basmati bílé NP Bio
1 žlutá cibule NP Bio
2 červené papriky sladké NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
2 lžíce řepkového oleje
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička sušeného chilli
2 lžíce rajčatového protlaku
100 g zakysané smetany NP Bio
1 hrst čerstvého koriandru
50 g cherry rajčat NP Bio

Postup přípravy

1. Cizrnu zalijte vodou a nechte namáčet přes noc. Druhý den vodu slijte, cizrnu zalijte novou vodou a vařte 45–60 minut doměkka. Pak osolte lžičkou soli a vývar z cizrny si ponechte.

2. Uvařte rýži dle návodu na obalu.

3. Zatímco se vaří rýže, nakrájejte cibuli najemno, papriku na kostičky. Česnek prolisujte.

4. V hrnci rozpalte olej. Cibuli, česnek a papriku orestujte dozlatova. Pak vmíchejte mletou sladkou papriku, chilli a restujte další 2 minuty.

5. Orestovanou zeleninu zalijte 200 ml vývaru z cizrny a rozmixujte tyčovým mixérem najemno. Pak přidejte všechnu uvařenou cizrnu, protlak a zakysanou smetanu. Podle chuti osolte. Podávejte s uvařenou rýží, čerstvým koriandrem a nakrájenými cherry rajčátky.

Pomohl vám recept?
2hodnocení3

Další videorecepty