Tradiční česká bílková poleva na perníčky
Co budete potřebovat na bílkovou polevu na perníčky
230 g | moučkového cukru |
2 | lžičky kukuřičného škrobu |
1 | vejce |
1 | citron |
Jak udělat bílkovou polevu na perníčky zdravější
Recept jak na bílkovou polevu na perníčky
- Do misky prosejte 230 g moučkového cukru a 2 lžičky kukuřičného škrobu. Škrob dodá potřebnou elasticitu.
- Přidejte bílek z 1 vejce, pár kapek šťávy z citronu a vymíchejte do lesklé polevy. Citron přidávejte postupně, tím si zajistíte správnou konzistenci polevy. Nesmí být moc hustá ani moc řídká.
- Nejlépe se vám s polevou bude pracovat díky cukrářskému pytlíku. Ten naplňte polevou pomocí lžíce.
- Polevou můžete zdobit nejen perníčky, ale třeba i sušenky nebo i dorty a jiné zákusky. Perníčky zdobte, až jsou opravdu vychladlé, poté nechte v pokojové teplotě zaschnout. Jakmile je poleva suchá, můžete začít mlsat.
Co byste o bílkové polevě na perníčky měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY