
Tradiční česká bílková poleva na perníčky
Jsou voňavé, jsou sladké, jsou křupavé. Řeč je o perníčcích. Nazdobte si ty své podle vlastní fantazie s naší tradiční bílkovou polevou. A nezapomeňte zapojit děti. U zdobení se zabaví a mohou potají ujídat.
Co budete potřebovat na bílkovou polevu na perníčky
230 g | moučkového cukru |
2 | lžičky kukuřičného škrobu |
1 | vejce |
1 | citron |
Jak udělat bílkovou polevu na perníčky zdravější
Vaječný bílek můžete pasterizovat ve vodní lázni po dobu 5 minut při 75 °C. Tím se pro vás bílková poleva stane bezpečnější.
Recept jak na bílkovou polevu na perníčky
- Do misky prosejte 230 g moučkového cukru a 2 lžičky kukuřičného škrobu. Škrob dodá potřebnou elasticitu.
- Přidejte bílek z 1 vejce, pár kapek šťávy z citronu a vymíchejte do lesklé polevy. Citron přidávejte postupně, tím si zajistíte správnou konzistenci polevy. Nesmí být moc hustá ani moc řídká.
- Nejlépe se vám s polevou bude pracovat díky cukrářskému pytlíku. Ten naplňte polevou pomocí lžíce.
- Polevou můžete zdobit nejen perníčky, ale třeba i sušenky nebo i dorty a jiné zákusky. Perníčky zdobte, až jsou opravdu vychladlé, poté nechte v pokojové teplotě zaschnout. Jakmile je poleva suchá, můžete začít mlsat.
Pomohl vám recept?
7hodnocení4
Co byste o bílkové polevě na perníčky měli vědět
Syrové bílky obsahují avidin, který může blokovat vstřebávání některých vitaminů skupiny B. Konzumace se nedoporučuje těhotným ženám a malým dětem.
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod