Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Tradiční česká bílková poleva na perníčky

Tradiční česká bílková poleva na perníčky

Jsou voňavé, jsou sladké, jsou křupavé. Řeč je o perníčcích. Nazdobte si ty své podle vlastní fantazie s naší tradiční bílkovou polevou. A nezapomeňte zapojit děti. U zdobení se zabaví a mohou potají ujídat.

Co budete potřebovat na bílkovou polevu na perníčky

230 g moučkového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 vejce
1 citron

Jak udělat bílkovou polevu na perníčky zdravější

Recept jak na bílkovou polevu na perníčky

  1. Do misky prosejte 230 g moučkového cukru a 2 lžičky kukuřičného škrobu. Škrob dodá potřebnou elasticitu.
  2. Přidejte bílek z 1 vejce, pár kapek šťávy z citronu a vymíchejte do lesklé polevy. Citron přidávejte postupně, tím si zajistíte správnou konzistenci polevy. Nesmí být moc hustá ani moc řídká.
  3. Nejlépe se vám s polevou bude pracovat díky cukrářskému pytlíku. Ten naplňte polevou pomocí lžíce.
  4. Polevou můžete zdobit nejen perníčky, ale třeba i sušenky nebo i dorty a jiné zákusky. Perníčky zdobte, až jsou opravdu vychladlé, poté nechte v pokojové teplotě zaschnout. Jakmile je poleva suchá, můžete začít mlsat.
Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Co byste o bílkové polevě na perníčky měli vědět

Syrové bílky obsahují avidin, který může blokovat vstřebávání některých vitaminů skupiny B. Konzumace se nedoporučuje těhotným ženám a malým dětem.

Další videorecepty