Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g směsi Jizerka
1 lžička cukru
9 g soli
1 sáček sušeného droždí
300 ml vody
50 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 hrsti dýňových semínek

Postup přípravy

Směs Jizerka přesypejte do mísy, vmíchejte k ní cukr, sůl a droždí a pak postupně přidávejte a zašlehávejte vodu, mléko, olej a ocet. Nakonec vmíchejte semínka, směs přelijte do chlebíčkové formy, posypejte dalšími semínky a dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C na 20 minut. Poté zkontrolujte zapíchnutím špejle a případně 10 minut dopečte.
Tip - Těsto můžete zjemnit lžící másla nebo sušeného mléka.

Pomohl vám recept?
19hodnocení3

Další videorecepty