
Bezlepkové zázvorky
Ingredience
200 g | kešu ořechů |
250 g | bezlepkové univerzální směsi na pečení NP Free from |
200 g | mandlové mouky |
100 g | kokosového cukru NP Bio |
1 | lžička kypřicího prášku |
½ | lžičky mletého zázvoru |
¼ | lžičky mletého kardamomu |
¼ | lžičky mleté skořice |
¼ | lžičky mletého muškátového oříšku |
½ | lžičky kukuřičného škrobu |
110 ml | javorového sirupu NP Bio |
30 ml | medu |
1 | vejce NP Bio |
60 ml | slunečnicového oleje |
100 ml | mandlového mléka NP Bio |
4 | lžičky kokosové mouky NP Bio |
2 | lžičky vanilkového extraktu |
Postup přípravy
1. Namočte 200 g kešu ořechů do mísy s vodou a dejte je přes noc do lednice.
2. V míse smíchejte 200 g bezlepkové mouky, 200 g mandlové mouky, 100 g kokosového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky mletého kardamomu, skořice i muškátového oříšku a ½ lžičky kukuřičného škrobu. Směs dobře promíchejte. V druhé misce jemně prošlehejte 30 ml javorového sirupu, 30 ml medu, rozklepněte vejce a přidejte 60 ml oleje. Obě směsi smíchejte na těsto.
3. Těsto na sušenky podsypte trochou bezlepkové mouky. Pak vyválejte těsto na placku širokou 3 mm a vykrajujte vroubkovaným vykrajovátkem sušenky o průměru 4 cm. Vykrájené sušenky přendejte na plech opatřený pečicím papírem, propíchejte každou shora 3× vidličkou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut dozlatova.
4. Namočené kešu ořechy sceďte a vsypte do sekáčku. Přilijte 80 ml javorového sirupu, přidejte 100 ml mandlového mléka, 4 lžičky kokosové mouky a 2 lžičky vanilkového extraktu. Vše rozmixujte na krém a pomocí cukrářského pytlíku ho postupně stříkejte na polovinu sušenek, na které pak jemně přitlačte druhou sušenku. Slyšíte, jak při zakousnutí křupou!?