Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s hruškou a...
Banánový koláč s karamelem
Banánový koláč s...
Banánový koláč s karamelem
Banánový koláč s karamelem
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Co budete potřebovat

120 g mandlí
300 g hladké pohankové mouky
80 g moučkového cukru + na obalování
1 vanilkový lusk
200 g másla
1 žloutek

Jak na to?

Mandle rozemelte najemno a vložte je do větší mísy. Přidejte mouku, moučkový cukr, vanilková semínka z lusku a lehce promíchejte. Máslo nakrájejte na menší kostky a spolu se žloutkem přidejte k ostatním surovinám. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na hodinu do lednice. Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Z odpočinutého těsta tvarujte válečky, které stáčejte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládejte na plech a pečte 15 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Po upečení je nechte lehce zchladnout, ale ještě teplé je obalte v moučkovém cukru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Dezert Velmi snadné Česká Cukroví Vánoce Bezlepkové Vegetariánské Videorecept Počet porcí: 2 plechy
Průměrné hodnocení 3 (16)
Vanilkové rohlíčky si letos díky našemu receptu užijí i celiaci. Bezlepková varianta s pohankovou moukou chutná je stejně božská jako ta tradiční.

Co budete potřebovat

120 g mandlí
300 g hladké pohankové mouky
80 g moučkového cukru + na obalování
1 vanilkový lusk
200 g másla
1 žloutek

Jak na to?

Mandle rozemelte najemno a vložte je do větší mísy. Přidejte mouku, moučkový cukr, vanilková semínka z lusku a lehce promíchejte. Máslo nakrájejte na menší kostky a spolu se žloutkem přidejte k ostatním surovinám. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na hodinu do lednice. Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Z odpočinutého těsta tvarujte válečky, které stáčejte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládejte na plech a pečte 15 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Po upečení je nechte lehce zchladnout, ale ještě teplé je obalte v moučkovém cukru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s hruškou a...
Banánový koláč s karamelem
Banánový koláč s...
Banánový koláč s karamelem
Banánový koláč s karamelem
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby

Inspirujte se podobnými recepty