Vážení zákazníci, od pondělí 10. 5. opět najdete bez omezení veškerý sortiment, na který jste zvyklí, v našich prodejnách. Zároveň můžete vyzvedávat kampaňové produkty přímo z určeného stojanu bez SMS objednání.
Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Co budete potřebovat

120 g mandlí
300 g hladké pohankové mouky
80 g moučkového cukru + na obalování
1 vanilkový lusk
200 g másla
1 žloutek

Jak na to?

Mandle rozemelte najemno a vložte je do větší mísy. Přidejte mouku, moučkový cukr, vanilková semínka z lusku a lehce promíchejte. Máslo nakrájejte na menší kostky a spolu se žloutkem přidejte k ostatním surovinám. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na hodinu do lednice. Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Z odpočinutého těsta tvarujte válečky, které stáčejte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládejte na plech a pečte 15 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Po upečení je nechte lehce zchladnout, ale ještě teplé je obalte v moučkovém cukru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Dezert Velmi snadné Česká Cukroví Vánoce Bezlepkové Vegetariánské Videorecept Počet porcí: 2 plechy
Průměrné hodnocení 3 (26)
Vanilkové rohlíčky si letos díky našemu receptu užijí i celiaci. Bezlepková varianta s pohankovou moukou chutná je stejně božská jako ta tradiční.

Co budete potřebovat

120 g mandlí
300 g hladké pohankové mouky
80 g moučkového cukru + na obalování
1 vanilkový lusk
200 g másla
1 žloutek

Jak na to?

Mandle rozemelte najemno a vložte je do větší mísy. Přidejte mouku, moučkový cukr, vanilková semínka z lusku a lehce promíchejte. Máslo nakrájejte na menší kostky a spolu se žloutkem přidejte k ostatním surovinám. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na hodinu do lednice. Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Z odpočinutého těsta tvarujte válečky, které stáčejte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládejte na plech a pečte 15 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Po upečení je nechte lehce zchladnout, ale ještě teplé je obalte v moučkovém cukru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách

Inspirujte se podobnými recepty