×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Mangová zmrzlina s passion...
Mangová zmrzlina s...
Mangová zmrzlina s passion...
Mangová zmrzlina s passion...
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s...
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s hořčicí
Koktejl z maracuji, zázvoru a...
Koktejl z maracuji,...
Koktejl z maracuji, zázvoru a...
Koktejl z maracuji, zázvoru a...

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Co budete potřebovat

120 g mandlí
300 g hladké pohankové mouky
80 g moučkového cukru + na obalování
1 vanilkový lusk
200 g másla
1 žloutek

Jak na to?

Mandle rozemelte najemno a vložte je do větší mísy. Přidejte mouku, moučkový cukr, vanilková semínka z lusku a lehce promíchejte. Máslo nakrájejte na menší kostky a spolu se žloutkem přidejte k ostatním surovinám. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na hodinu do lednice. Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Z odpočinutého těsta tvarujte válečky, které stáčejte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládejte na plech a pečte 15 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Po upečení je nechte lehce zchladnout, ale ještě teplé je obalte v moučkovém cukru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Dezert Velmi snadné Česká Cukroví Vánoce Bezlepkové Vegetariánské Videorecept Počet porcí: 2 plechy
(0)
Vanilkové rohlíčky si letos díky našemu receptu užijí i celiaci. Bezlepková varianta s pohankovou moukou chutná je stejně božská jako ta tradiční.

Co budete potřebovat

120 g mandlí
300 g hladké pohankové mouky
80 g moučkového cukru + na obalování
1 vanilkový lusk
200 g másla
1 žloutek

Jak na to?

Mandle rozemelte najemno a vložte je do větší mísy. Přidejte mouku, moučkový cukr, vanilková semínka z lusku a lehce promíchejte. Máslo nakrájejte na menší kostky a spolu se žloutkem přidejte k ostatním surovinám. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na hodinu do lednice. Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Z odpočinutého těsta tvarujte válečky, které stáčejte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládejte na plech a pečte 15 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Po upečení je nechte lehce zchladnout, ale ještě teplé je obalte v moučkovém cukru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Mangová zmrzlina s passion...
Mangová zmrzlina s...
Mangová zmrzlina s passion...
Mangová zmrzlina s passion...
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s...
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s hořčicí
Koktejl z maracuji, zázvoru a...
Koktejl z maracuji,...
Koktejl z maracuji, zázvoru a...
Koktejl z maracuji, zázvoru a...

Inspirujte se podobnými recepty