
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky si letos díky našemu receptu užijí i celiaci. Bezlepková varianta s pohankovou moukou chutná je stejně božská jako ta tradiční.
Postup přípravy
Mandle rozemelte najemno a vložte je do větší mísy. Přidejte mouku, moučkový cukr, vanilková semínka z lusku a lehce promíchejte. Máslo nakrájejte na menší kostky a spolu se žloutkem přidejte k ostatním surovinám. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na hodinu do lednice. Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Z odpočinutého těsta tvarujte válečky, které stáčejte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládejte na plech a pečte 15 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Po upečení je nechte lehce zchladnout, ale ještě teplé je obalte v moučkovém cukru.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
45hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod