×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bělostná roláda
nad 60 minut , Dezert , Snadné , Česká , Moučníky a koláče , Párty , Vegetariánské ,

Bělostná roláda

Co budu potřebovat

4 bílky
50 g cukru
30 g kukuřičného škrobu
2 lžíce mléka
1 lžíce oleje
50 g hladké mouky
moučkový cukr
10 g plátků mandlí
KRÉM
250 ml smetany ke šlehání
60 g cukru krupice
1 vanilkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160°C. Bílky vyšlehejte se škrobem do pěny, poté přidejte cukr a  šlehejte, dokud nebude sníh pevný. Znamená to, že se na něm při vytažení metly tvoří špičky, které se neohýbají zpět. Snižte rychlost šlehání a vešlehejte mléko promíchané s olejem a  moukou.
Plech vyložte pečicím papírem a  na něj rozprostřete těsto. Pečte v troubě 12 minut.
Další list pečicího papíru posypte moučkovým cukrem a plátky mandlí. Na něj překlopte již upečené těsto a opatrně odstraňte vrchní pečicí papír. Pomocí spodního papíru plát na širší straně srolujte a  nechte vychladnout.
Zatím vyšlehejte smetanu s  oběma cukry dotuha.
Plát těsta rozbalte a  potřete celý vrstvou šlehačky. Poté plát opět srolujte. Roládu nechte hodinu vychladit.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Kremrole

    Moučníky a koláče nad 60 minut