×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bělostná roláda

Další recepty a články

Kremrole
Kremrole
Kremrole
Kremrole

Bělostná roláda

Co budete potřebovat

4 bílky
50 g cukru
30 g kukuřičného škrobu
2 lžíce mléka
1 lžíce oleje
50 g hladké mouky
moučkový cukr
10 g plátků mandlí
KRÉM
250 ml smetany ke šlehání
60 g cukru krupice
1 vanilkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160°C. Bílky vyšlehejte se škrobem do pěny, poté přidejte cukr a  šlehejte, dokud nebude sníh pevný. Znamená to, že se na něm při vytažení metly tvoří špičky, které se neohýbají zpět. Snižte rychlost šlehání a vešlehejte mléko promíchané s olejem a  moukou.
Plech vyložte pečicím papírem a  na něj rozprostřete těsto. Pečte v troubě 12 minut.
Další list pečicího papíru posypte moučkovým cukrem a plátky mandlí. Na něj překlopte již upečené těsto a opatrně odstraňte vrchní pečicí papír. Pomocí spodního papíru plát na širší straně srolujte a  nechte vychladnout.
Zatím vyšlehejte smetanu s  oběma cukry dotuha.
Plát těsta rozbalte a  potřete celý vrstvou šlehačky. Poté plát opět srolujte. Roládu nechte hodinu vychladit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bělostná roláda

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Párty Vegetariánské Retro zákusky Magazín 1/2017 Počet porcí: 6 porcí
Průměrné hodnocení 2 (8)

Co budete potřebovat

4 bílky
50 g cukru
30 g kukuřičného škrobu
2 lžíce mléka
1 lžíce oleje
50 g hladké mouky
moučkový cukr
10 g plátků mandlí
KRÉM
250 ml smetany ke šlehání
60 g cukru krupice
1 vanilkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160°C. Bílky vyšlehejte se škrobem do pěny, poté přidejte cukr a  šlehejte, dokud nebude sníh pevný. Znamená to, že se na něm při vytažení metly tvoří špičky, které se neohýbají zpět. Snižte rychlost šlehání a vešlehejte mléko promíchané s olejem a  moukou.
Plech vyložte pečicím papírem a  na něj rozprostřete těsto. Pečte v troubě 12 minut.
Další list pečicího papíru posypte moučkovým cukrem a plátky mandlí. Na něj překlopte již upečené těsto a opatrně odstraňte vrchní pečicí papír. Pomocí spodního papíru plát na širší straně srolujte a  nechte vychladnout.
Zatím vyšlehejte smetanu s  oběma cukry dotuha.
Plát těsta rozbalte a  potřete celý vrstvou šlehačky. Poté plát opět srolujte. Roládu nechte hodinu vychladit.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kremrole
Kremrole
Kremrole
Kremrole

Inspirujte se podobnými recepty