Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kuře o váze 1,5 kg
2 lžičky citronové kůry
oreganové lístky
2 lžičky olivového oleje
1–2 lžíce medu
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Gril v troubě rozpalte na střední výkon. Kuře nejprve vytvarujte do obrysu motýlka – vystřihněte z něj nebo ostrým nožem vyřízněte páteř, otočte ho prsíčky nahoru a rukou přitlačte k podložce.
2. Udělejte marinádu: citronovou kůru, oregano, olej a med smíchejte v míse, osolte a opepřete. Pak marinádou potřete kuře z obou stran.
3. Nejprve kuře grilujte 20 minut kůží dolů, pak jej otočte a grilujte dalších 35–40 minut doměkka.
Tip - Chcete-li, aby se kuře co nejvíce ovonělo marinádou, naložte ho hodinu či dvě předem.

Pomohl vám recept?
20hodnocení3

Další videorecepty