×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


BBQ kuře
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká ,

BBQ kuře

Co budu potřebovat

1 kuře o váze 1,5 kg
2 lžičky citronové kůry
oreganové lístky
2 lžičky olivového oleje
1–2 lžíce medu
sůl
pepř

Jak na to?

1. Gril v troubě rozpalte na střední výkon. Kuře nejprve vytvarujte do obrysu motýlka – vystřihněte z něj nebo ostrým nožem vyřízněte páteř, otočte ho prsíčky nahoru a rukou přitlačte k podložce.
2. Udělejte marinádu: citronovou kůru, oregano, olej a med smíchejte v míse, osolte a opepřete. Pak marinádou potřete kuře z obou stran.
3. Nejprve kuře grilujte 20 minut kůží dolů, pak jej otočte a grilujte dalších 35–40 minut doměkka.
Tip - Chcete-li, aby se kuře co nejvíce ovonělo marinádou, naložte ho hodinu či dvě předem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut