Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce bílého vinného octa
100 ml olivového oleje
200 ml slunečnicového oleje
2 žloutky
1 lžička dijonské hořčice + sůl
2 stroužky česneku, utřené nožem
2 hrsti bazalkových lístků

Postup přípravy

Chystáte-li se grilovat nejrůznější pochoutky, nesmí vám chybět ani lahodný dip k podávání. Zkuste náš bazalkový dip z majonézy.

1) Limetkovou šťávu smíchejte s octem, v jiné misce promíchejte oba oleje.

2) V robotu prošlehejte žloutky a hořčici a mírně osolte.

3) Robot nechte běžet a po malých dávkách přidávejte smíchané oleje.

4) Pak postupně vmíchejte i limetu s octem, česnek a nakonec i velmi jemně nasekanou bazalku. Dosolte.

Pomohl vám recept?
12hodnocení3

Další videorecepty