Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Připravit si domácí pesto s Albert magazínem zvládnete hravě. Pozvěte čerstvé bylinky do kuchyněa vykouzlete si doma jaro, i když na zahrádce ještě nic neroste. Základní recept představuje bazalkové pesto, ale vyzkoušejte i další paletu barev a chutí.

Ingredience

50 g piniových ořechů
3 hrsti čerstvé bazalky
50 g parmazánu nebo sýru
grana padano
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl, pepř

Postup přípravy

Na pánvi s nepřilnavým povrchem opražte 50 g piniových ořechů. Vložte je do mixéru s noži ve tvaru S společně s 3 hrstmi bazalkových lístků, 50 g nastrouhaného parmazánu a 1 stroužkem oloupaného česneku. Přidejte olivový olej, čerstvou šťávu z citronu a nastrouhanou citronovou kůru. Několika pulsy promixujte, případně dochuťte solí a pepřem. Bylinkové pesto můžete také zamrazit do zásoby. Hotové pesto rozdělte do tvořítek na led, abyste ho mohli podle potřeby odebírat, a uložte do mrazáku.

Pomohl vám recept?
10hodnocení3

Další videorecepty