×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bazalkové pesto

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Bazalkové pesto

Co budete potřebovat

50 g piniových ořechů
3 hrsti čerstvé bazalky
50 g parmazánu nebo sýru
grana padano
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl, pepř

Jak na to?

Na pánvi s nepřilnavým povrchem opražte 50 g piniových ořechů. Vložte je do mixéru s noži ve tvaru S společně s 3 hrstmi bazalkových lístků, 50 g nastrouhaného parmazánu a 1 stroužkem oloupaného česneku. Přidejte olivový olej, čerstvou šťávu z citronu a nastrouhanou citronovou kůru. Několika pulsy promixujte, případně dochuťte solí a pepřem. Bylinkové pesto můžete také zamrazit do zásoby. Hotové pesto rozdělte do tvořítek na led, abyste ho mohli podle potřeby odebírat, a uložte do mrazáku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bazalkové pesto

Předkrm Velmi snadné Italská Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Bazalka Magazín 3/2019 Počet porcí: 1 sklenička, 125 ml
Průměrné hodnocení 4 (1)
Připravit si domácí pesto s Albert magazínem zvládnete hravě. Pozvěte čerstvé bylinky do kuchyněa vykouzlete si doma jaro, i když na zahrádce ještě nic neroste. Základní recept představuje bazalkové pesto, ale vyzkoušejte i další paletu barev a chutí.

Co budete potřebovat

50 g piniových ořechů
3 hrsti čerstvé bazalky
50 g parmazánu nebo sýru
grana padano
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl, pepř

Jak na to?

Na pánvi s nepřilnavým povrchem opražte 50 g piniových ořechů. Vložte je do mixéru s noži ve tvaru S společně s 3 hrstmi bazalkových lístků, 50 g nastrouhaného parmazánu a 1 stroužkem oloupaného česneku. Přidejte olivový olej, čerstvou šťávu z citronu a nastrouhanou citronovou kůru. Několika pulsy promixujte, případně dochuťte solí a pepřem. Bylinkové pesto můžete také zamrazit do zásoby. Hotové pesto rozdělte do tvořítek na led, abyste ho mohli podle potřeby odebírat, a uložte do mrazáku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Inspirujte se podobnými recepty