Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bavorské vdolečky

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Bavorské vdolečky

Co budete potřebovat

20 g droždí
2 lžíce krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
500 g polohrubé mouky
2 lžíce změklého másla
1 vejce + 1 žloutek
2 lžíce rumu
půl lžičky soli
půl lžičky nastrouhané citronové kůry
olej na smažení
Na ozobení:
jahodový džem (tekutější)
1–2 kelímky zakysané smetany
1 polotučný tvaroh ve vaničce
1–2 sáčky vanilkového cukru
1 tvrdý tvaroh na strouhání

Jak na to?

Udělejte kvásek: v misce rozetřete droždí s trochou cukru, přidejte polovinu mléka, vrchovatou lžíci mouky, promíchejte, dejte do tepla a 10 minut počkejte. Máslo utřete se zbývajícím cukrem do světlé pěny, přidejte vejce a žloutek a prošlehejte metličkou. Přilijte napěněný kvásek, rum, sůl a kůru z citronu. Postupně přidávejte mouku a zbylé mléko – výsledkem by mělo být nepříliš tuhé těsto. To vařečkou dál propracovávejte, aby bylo krásně hladké, vláčné a na povrchu se tvořily puchýřky. Pak ho zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě tři čtvrtě hodiny kynout. Po vykynutí rozválejte na plát silný půl až 1 cm. Skleničkou krouživým pohybem vykrajujte kolečka. Ta nechte pod utěrkou ještě 20 minut kynout. V hrnci rozehřejte větší množství oleje (vdolečky musí plavat), a když je dost horký, udělejte druhým koncem skleničky do koleček důlek a vhoďte je do oleje, a to důlkem ke dnu. Až začnou vdolky kolem krajů zlátnout, otočte je a smažte z druhé strany. Vdolečky dávejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Pak vdolky ozdobte – do důlku dejte lžičku džemu, na něj vrchovatou lžíci zakysané smetany smíchané s tvarohem a vanilkovým cukrem a zasypejte strouhaným tvarohem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bavorské vdolečky

Náročné Ostatní Sladká jídla Jahodník měsíční Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (48)

Co budete potřebovat

20 g droždí
2 lžíce krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
500 g polohrubé mouky
2 lžíce změklého másla
1 vejce + 1 žloutek
2 lžíce rumu
půl lžičky soli
půl lžičky nastrouhané citronové kůry
olej na smažení
Na ozobení:
jahodový džem (tekutější)
1–2 kelímky zakysané smetany
1 polotučný tvaroh ve vaničce
1–2 sáčky vanilkového cukru
1 tvrdý tvaroh na strouhání

Jak na to?

Udělejte kvásek: v misce rozetřete droždí s trochou cukru, přidejte polovinu mléka, vrchovatou lžíci mouky, promíchejte, dejte do tepla a 10 minut počkejte. Máslo utřete se zbývajícím cukrem do světlé pěny, přidejte vejce a žloutek a prošlehejte metličkou. Přilijte napěněný kvásek, rum, sůl a kůru z citronu. Postupně přidávejte mouku a zbylé mléko – výsledkem by mělo být nepříliš tuhé těsto. To vařečkou dál propracovávejte, aby bylo krásně hladké, vláčné a na povrchu se tvořily puchýřky. Pak ho zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě tři čtvrtě hodiny kynout. Po vykynutí rozválejte na plát silný půl až 1 cm. Skleničkou krouživým pohybem vykrajujte kolečka. Ta nechte pod utěrkou ještě 20 minut kynout. V hrnci rozehřejte větší množství oleje (vdolečky musí plavat), a když je dost horký, udělejte druhým koncem skleničky do koleček důlek a vhoďte je do oleje, a to důlkem ke dnu. Až začnou vdolky kolem krajů zlátnout, otočte je a smažte z druhé strany. Vdolečky dávejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Pak vdolky ozdobte – do důlku dejte lžičku džemu, na něj vrchovatou lžíci zakysané smetany smíchané s tvarohem a vanilkovým cukrem a zasypejte strouhaným tvarohem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty