Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 batáty
20 ml olivového oleje
sůl
pepř
100 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
100 g žampionů
120 g baby špenátu
100 g sýra s modrou plísní NP Free from
4 vejce
1 avokádo
chilli vločky
2 snítky čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. Batáty důkladně omyjte a podélně nakrájejte na 1cm plátky. Potřete olejem, osolte, opepřete a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

2. Mezitím na pánvi opečte dokřupava slaninu nakrájenou na kostky, poté přidejte oloupaný, nasekaný česnek a očištěné žampiony nakrájené na plátky. Vmíchejte špenát a nechte jej lehce zavadnout.

3. Batátové plátky vyndejte z trouby, rozložte na ně směs z pánve a poté posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Vraťte zpět do trouby a nechte 5 minut zapéct.

4. Mezitím v pánvi na rozehřátém oleji opečte odděleně vejce.

5. Avokádo podélně překrojte, vydloubněte pecku, oloupejte a nakrájejte na plátky. Zapečený batátový toust obložte avokádem a posypte špetkou chilli vloček. Na další batátový toust položte opečené vejce a opepřete.

6. Podávejte posypané nasekanými lístky bazalky.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty