Batátové zapečené sendviče
Ingredience
4 | batáty |
20 ml | olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
100 g | anglické slaniny |
2 | stroužky česneku |
100 g | žampionů |
120 g | baby špenátu |
100 g | sýra s modrou plísní NP Free from |
4 | vejce |
1 | avokádo |
chilli vločky | |
2 | snítky čerstvé bazalky |
Postup přípravy
1. Batáty důkladně omyjte a podélně nakrájejte na 1cm plátky. Potřete olejem, osolte, opepřete a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
2. Mezitím na pánvi opečte dokřupava slaninu nakrájenou na kostky, poté přidejte oloupaný, nasekaný česnek a očištěné žampiony nakrájené na plátky. Vmíchejte špenát a nechte jej lehce zavadnout.
3. Batátové plátky vyndejte z trouby, rozložte na ně směs z pánve a poté posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Vraťte zpět do trouby a nechte 5 minut zapéct.
4. Mezitím v pánvi na rozehřátém oleji opečte odděleně vejce.
5. Avokádo podélně překrojte, vydloubněte pecku, oloupejte a nakrájejte na plátky. Zapečený batátový toust obložte avokádem a posypte špetkou chilli vloček. Na další batátový toust položte opečené vejce a opepřete.
6. Podávejte posypané nasekanými lístky bazalky.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY