×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Batátové brownie plné energie

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Batátové brownie plné energie

Co budete potřebovat

400 g batátů
250 g arašídového másla
150 g holandského kakaa
60 ml javorového sirupu
sůl
150 ml kokosového oleje
190 g hořké čokolády (60%)
1 hrst čerstvého ovoce

Jak na to?

1. Oloupané batáty pokrájejte na kostky o hraně cca 3 cm a uvařte ve vodě doměkka, zhruba 15 minut. Sceďte a rozmačkejte na kaši. Nechte vychladnout.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Hlubší plech vyložte pečicím papírem.
3. Ve větší míse smíchejte batátovou kaši, arašídové máslo, kakao, javorový sirup a špetku soli v kompaktní, hutnou, ale roztíratelnou hmotu. Pomocí stěrky vlijte na plech a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy. Pečte 13 minut.
4. V kastrůlku na mírném ohni rozehřejte olej a hořkou čokoládu a dobře rozmíchejte. Vlijte na upečené těsto a nechte vychladnout. Hotové brownie krájejte na kostky a zabalte školákovi do krabičky spolu s čerstvým ovocem, které má rád.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Batátové brownie plné energie

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Bezlepkové Magazín 1/2020 Počet porcí: 20 kusů
(0)

Co budete potřebovat

400 g batátů
250 g arašídového másla
150 g holandského kakaa
60 ml javorového sirupu
sůl
150 ml kokosového oleje
190 g hořké čokolády (60%)
1 hrst čerstvého ovoce

Jak na to?

1. Oloupané batáty pokrájejte na kostky o hraně cca 3 cm a uvařte ve vodě doměkka, zhruba 15 minut. Sceďte a rozmačkejte na kaši. Nechte vychladnout.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Hlubší plech vyložte pečicím papírem.
3. Ve větší míse smíchejte batátovou kaši, arašídové máslo, kakao, javorový sirup a špetku soli v kompaktní, hutnou, ale roztíratelnou hmotu. Pomocí stěrky vlijte na plech a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy. Pečte 13 minut.
4. V kastrůlku na mírném ohni rozehřejte olej a hořkou čokoládu a dobře rozmíchejte. Vlijte na upečené těsto a nechte vychladnout. Hotové brownie krájejte na kostky a zabalte školákovi do krabičky spolu s čerstvým ovocem, které má rád.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty