Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Batátové brownie plné energie

Batátové brownie plné energie

Ingredience

400 g batátů
250 g arašídového másla
150 g holandského kakaa
60 ml javorového sirupu
sůl
150 ml kokosového oleje
190 g hořké čokolády (60%)
1 hrst čerstvého ovoce

Postup přípravy

1. Oloupané batáty pokrájejte na kostky o hraně cca 3 cm a uvařte ve vodě doměkka, zhruba 15 minut. Sceďte a rozmačkejte na kaši. Nechte vychladnout.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Hlubší plech vyložte pečicím papírem.
3. Ve větší míse smíchejte batátovou kaši, arašídové máslo, kakao, javorový sirup a špetku soli v kompaktní, hutnou, ale roztíratelnou hmotu. Pomocí stěrky vlijte na plech a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy. Pečte 13 minut.
4. V kastrůlku na mírném ohni rozehřejte olej a hořkou čokoládu a dobře rozmíchejte. Vlijte na upečené těsto a nechte vychladnout. Hotové brownie krájejte na kostky a zabalte školákovi do krabičky spolu s čerstvým ovocem, které má rád.

Pomohl vám recept?
44hodnocení3

Další videorecepty