Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyAztécké lanýže
Albert logoAlbert logo
  • Aztécké lanýže
Aztécké lanýže

Aztécké lanýže

Snadné
Více než 60 minut
1/5
Vánoce
Dezert

Ingredience35 porcí

35 porcí
  • Máslo 40 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Skořice mletá 1 člž
  • Pomeranč 1 ks
  • Pepř 1/2 člž
  • Pepř kajenský 1/4 člž
  • Kakao holandské 80 g
  • Sůl
  • Čokoláda hořká 300 g
  • Máslo 40 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Skořice mletá 1 člž
  • Pomeranč 1 ks
  • Pepř 1/2 člž
  • Pepř kajenský 1/4 člž
  • Kakao holandské 80 g
  • Sůl
  • Čokoláda hořká 300 g

Příprava

1
Do hrnce vlijte smetanu, vsypte nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče, skořici, pepř a kajenský pepř. Takto ochucenou smetanu přiveďte k varu. Pak stáhněte z plotny a nechte 30 minut louhovat.
2
Čokoládu nalámejte na kousky, dejte do misky nad vodní lázeň a pomalu rozpusťte.
3
Po vylouhování smetanu přelijte přes síto do čistého hrnce a znovu přiveďte k varu. Následně ji po třetinách stěrkou vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Míchejte důkladně, aby se vše spojilo na hladký lesklý krém. Pak přidejte špetku soli a vmíchejte na kostičky nakrájené máslo. Směs nalijte do misky, přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala hladiny čokolády, aby nevznikl škraloup. Dejte na hodinu do lednice.
4
Do misky prosejte kakao a dejte stranou. Vyndejte mísu s čokoládou z lednice, naberte lžičku a postupně po jedné vyválejte do kuličky. Ty ihned obalte v připraveném kakau.
5
Takto připravené lanýže můžete přendat do krabičky. Uzavřete ji tak, aby uvnitř bylo co nejméně místa na vzduch. V lednici vám vydrží až týden.
1
Do hrnce vlijte smetanu, vsypte nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče, skořici, pepř a kajenský pepř. Takto ochucenou smetanu přiveďte k varu. Pak stáhněte z plotny a nechte 30 minut louhovat.
2
Čokoládu nalámejte na kousky, dejte do misky nad vodní lázeň a pomalu rozpusťte.
3
Po vylouhování smetanu přelijte přes síto do čistého hrnce a znovu přiveďte k varu. Následně ji po třetinách stěrkou vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Míchejte důkladně, aby se vše spojilo na hladký lesklý krém. Pak přidejte špetku soli a vmíchejte na kostičky nakrájené máslo. Směs nalijte do misky, přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala hladiny čokolády, aby nevznikl škraloup. Dejte na hodinu do lednice.
4
Do misky prosejte kakao a dejte stranou. Vyndejte mísu s čokoládou z lednice, naberte lžičku a postupně po jedné vyválejte do kuličky. Ty ihned obalte v připraveném kakau.
5
Takto připravené lanýže můžete přendat do krabičky. Uzavřete ji tak, aby uvnitř bylo co nejméně místa na vzduch. V lednici vám vydrží až týden.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Platný ještě 4 dny

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.