Barvená přírodou aneb cibule, kurkuma a zelí
Ingredience
Barvení v cibulových slupkách | |
---|---|
1 | a ½ kg žluté cibule |
1 kg | červené cibule |
10 | bílých vajec |
2 l | vody |
2 | lžíce octa |
1 | lžíce soli |
Barvení vajec v červeném zelí | |
½ | hlávky červeného zelí |
10 | bílých vajec |
1,5 l | vody |
2 | lžíce octa |
1 | lžíce soli |
Barvení vajec kurkumou | |
4 | lžíce kurkumy |
2 l | vody |
2 | lžíce octa |
1 | lžíce soli |
10 | bílých vajec |
Postup přípravy
Barvení v cibulových slupkách
1. Z obou druhů cibulí oloupejte slupky.
2. Do většího hrnce vložte slupky, na ně rozložte vejce a opět zasypte slupkami.
3. Dolijte studenou vodou, octem a osolte, aby vejce nepopraskala. Na středním ohni přiveďte k varu. Vařte 10 minut, odstavte z ohně a nechte v nálevu vychladnout.
4. Poté vejce vyjměte a nechte oschnout na ubrousku.
Barvení vajec v červeném zelí
1. Zelí nakrájejte nahrubo a vložte do většího hrnce.
2. Navrch poskládejte vejce. Dolijte vodou, octem a přisypte sůl.
3. Na středním ohni přiveďte k varu a vařte 10 minut. Odstavte z ohně a nechte v nálevu 6 hodin, ideálně přes noc louhovat.
4. Poté vejce vyjměte a nechte oschnout na ubrousku.
Barvení vajec kurkumou
1. Vodu vlijte do většího hrnce, přilijte ocet a vsypte kurkumu se solí.
2. Promíchejte a přiveďte k mírnému varu. Vařte 30 minut, odstavte z ohně a nechte vychladnout alespoň na 50 °C.
3. Vejce vložte do kurkumového odvaru, opět přiveďte k varu a dalších 10 minut vařte.
4. Nechte nejméně 30 minut louhovat, poté vejce vyjměte a nechte na ubrousku oschnout.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY