Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Barvená přírodou aneb cibule, kurkuma a zelí

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Barvená přírodou aneb cibule, kurkuma a zelí

Co budete potřebovat

Barvení v cibulových slupkách
1 a ½ kg žluté cibule
1 kg červené cibule
10 bílých vajec
2 l vody
2 lžíce octa
1 lžíce soli
Barvení vajec v červeném zelí
½ hlávky červeného zelí
10 bílých vajec
1,5 l vody
2 lžíce octa
1 lžíce soli
Barvení vajec kurkumou
4 lžíce kurkumy
2 l vody
2 lžíce octa
1 lžíce soli
10 bílých vajec

Jak na to?

Barvení v cibulových slupkách

1. Z obou druhů cibulí oloupejte slupky.

2. Do většího hrnce vložte slupky, na ně rozložte vejce a opět zasypte slupkami.

3. Dolijte studenou vodou, octem a osolte, aby vejce nepopraskala. Na středním ohni přiveďte k varu. Vařte 10 minut, odstavte z ohně a nechte v nálevu vychladnout.

4. Poté vejce vyjměte a nechte oschnout na ubrousku.

Barvení vajec v červeném zelí

1. Zelí nakrájejte nahrubo a vložte do většího hrnce.

2. Navrch poskládejte vejce. Dolijte vodou, octem a přisypte sůl.

3. Na středním ohni přiveďte k varu a vařte 10 minut. Odstavte z ohně a nechte v nálevu 6 hodin, ideálně přes noc louhovat.

4. Poté vejce vyjměte a nechte oschnout na ubrousku.

Barvení vajec kurkumou

1. Vodu vlijte do většího hrnce, přilijte ocet a vsypte kurkumu se solí.

2. Promíchejte a přiveďte k mírnému varu. Vařte 30 minut, odstavte z ohně a nechte vychladnout alespoň na 50 °C.

3. Vejce vložte do kurkumového odvaru, opět přiveďte k varu a dalších 10 minut vařte.

4. Nechte nejméně 30 minut louhovat, poté vejce vyjměte a nechte na ubrousku oschnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Barvená přírodou aneb cibule, kurkuma a zelí

Velmi snadné Velikonoce Videorecept Magazín 3/2021 Počet porcí: 10 vajec
Průměrné hodnocení 4 (6)
Až budete letos barvit velikonoční vejce, zkuste některou z přírodních metod. Vybrali jsme pro vás 3 základní – cibulovou, kurkumovou a barvení červeným zelím. I kdybyste měli zkusit jen cibulové slupky, rozhodně jděte do toho. Je vzrušující čekat, jaký odstín a mozaika na vejcích nakonec vznikne. Chcete-li krásně lesklá vajíčka, natřete je před vložením do mísy kouskem slaniny nebo špeku.

Co budete potřebovat

Barvení v cibulových slupkách
1 a ½ kg žluté cibule
1 kg červené cibule
10 bílých vajec
2 l vody
2 lžíce octa
1 lžíce soli
Barvení vajec v červeném zelí
½ hlávky červeného zelí
10 bílých vajec
1,5 l vody
2 lžíce octa
1 lžíce soli
Barvení vajec kurkumou
4 lžíce kurkumy
2 l vody
2 lžíce octa
1 lžíce soli
10 bílých vajec

Jak na to?

Barvení v cibulových slupkách

1. Z obou druhů cibulí oloupejte slupky.

2. Do většího hrnce vložte slupky, na ně rozložte vejce a opět zasypte slupkami.

3. Dolijte studenou vodou, octem a osolte, aby vejce nepopraskala. Na středním ohni přiveďte k varu. Vařte 10 minut, odstavte z ohně a nechte v nálevu vychladnout.

4. Poté vejce vyjměte a nechte oschnout na ubrousku.

Barvení vajec v červeném zelí

1. Zelí nakrájejte nahrubo a vložte do většího hrnce.

2. Navrch poskládejte vejce. Dolijte vodou, octem a přisypte sůl.

3. Na středním ohni přiveďte k varu a vařte 10 minut. Odstavte z ohně a nechte v nálevu 6 hodin, ideálně přes noc louhovat.

4. Poté vejce vyjměte a nechte oschnout na ubrousku.

Barvení vajec kurkumou

1. Vodu vlijte do většího hrnce, přilijte ocet a vsypte kurkumu se solí.

2. Promíchejte a přiveďte k mírnému varu. Vařte 30 minut, odstavte z ohně a nechte vychladnout alespoň na 50 °C.

3. Vejce vložte do kurkumového odvaru, opět přiveďte k varu a dalších 10 minut vařte.

4. Nechte nejméně 30 minut louhovat, poté vejce vyjměte a nechte na ubrousku oschnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty