Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 lžíce olivového oleje AQ
zelenina nakrájená na kostičky: 2 mrkve A Bio, 1 cibule,
stonky řapíkatého celeru, 4 stroužky česneku
sůl, pepř a 1 lžička oregana
6 rajčat AQ, oloupaných a nakrájených
1 lžíce rajčatového protlaku AQ
500 g bílých fazolí z konzervy, propláchnutých a scezených
100 g balkánského sýru AQ, nasekaného nahrubo

Postup přípravy

V hrnci rozpalte olej a nejdřív zprudka, pak na mírnějším ohni na něm asi osm minut opékejte osolenou a opepřenou mrkev, cibuli, celer a česnek. Přidejte rajčata, protlak, oregano, podlijte 1,25 l vody a vařte, dokud zelenina nezměkne. Pak do polévky vmíchejte fazole, vařte ještě pár minut, nakonec dosolte podle chuti. Před podáváním posypte sýrem, případně přidejte trochu čerstvé petrželky.

Pomohl vám recept?
44hodnocení4

Další videorecepty