Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 zralé banány (cca 250 g banánové hmoty)
150 g másla
60 ml jogurtu
120 g hnědého cukru
1/2 lžičky mleté skořice
špetka muškátového oříšku
220 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
Karamel
200 g cukru krupice
50 g másla
160 ml smetany
Krém
125 g másla
1 vanilkový cukr
500 g žervé
200 g zakysané smetany
Zdobení
1 banán
hrst vlašských a pekanových ořechů

Postup přípravy

Banány oloupejte a vidličkou rozmačkejte na kaši. Přilijte rozpuštěné máslo, jogurt, přidejte hnědý cukr, koření a prošlehejte. Postupně začněte přisypávat mouku s kypřícím práškem a dobře zapracujte na tekuté, lepkavé těsto. Vlijte do pečicí nádoby multifunkčního hrnce Philips a uhlaďte povrch. V menu zvolte pečicí program „Bake“, čas nastavte na 45 minut a teplotu na 160 °C.
Během pečení připravte karamelovou omáčku a krém. Cukr nasypte na pánvičku a při střední teplotě nechte rozpustit. Až získá zlatohnědou barvu, přidejte máslo a promíchejte. Stáhněte teplotu, přilijte smetanu a stále míchejte. Pracujte velmi opatrně, protože se začne tvořit spousta páry. Karamel nejdřív ztuhne, ale postupně se začne opět rozpouštět. Vařte, až se vytvoří hladká hustá omáčka. Poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
Na krém nejdřív ušlehejte změklé máslo s vanilkovým cukrem. Zapracujte polovinu žervé, a až se směs dobře spojí, přimíchejte zbytek žervé a zakysanou smetanu. Třetinu krému odeberte a smíchejte se dvěma až třemi lžícemi karamelu.
Upečený korpus vyklopte na talíř a nechte vychladnout. Poté dlouhým nožem podélně rozkrojte a naplňte karamelovým krémem. Nahoru navršte bílý krém, ozdobte nakrájeným banánem, ořechy a polijte karamelovou omáčkou.

Pomohl vám recept?
87hodnocení3

Další videorecepty