Banánový dort
Co budete potřebovat
Jak na to?
Banány oloupejte a vidličkou rozmačkejte na kaši. Přilijte rozpuštěné máslo, jogurt, přidejte hnědý cukr, koření a prošlehejte. Postupně začněte přisypávat mouku s kypřícím práškem a dobře zapracujte na tekuté, lepkavé těsto. Vlijte do pečicí nádoby multifunkčního hrnce Philips a uhlaďte povrch. V menu zvolte pečicí program „Bake“, čas nastavte na 45 minut a teplotu na 160 °C.
Během pečení připravte karamelovou omáčku a krém. Cukr nasypte na pánvičku a při střední teplotě nechte rozpustit. Až získá zlatohnědou barvu, přidejte máslo a promíchejte. Stáhněte teplotu, přilijte smetanu a stále míchejte. Pracujte velmi opatrně, protože se začne tvořit spousta páry. Karamel nejdřív ztuhne, ale postupně se začne opět rozpouštět. Vařte, až se vytvoří hladká hustá omáčka. Poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
Na krém nejdřív ušlehejte změklé máslo s vanilkovým cukrem. Zapracujte polovinu žervé, a až se směs dobře spojí, přimíchejte zbytek žervé a zakysanou smetanu. Třetinu krému odeberte a smíchejte se dvěma až třemi lžícemi karamelu.
Upečený korpus vyklopte na talíř a nechte vychladnout. Poté dlouhým nožem podélně rozkrojte a naplňte karamelovým krémem. Nahoru navršte bílý krém, ozdobte nakrájeným banánem, ořechy a polijte karamelovou omáčkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Banánový dort
Co budete potřebovat
Jak na to?
Banány oloupejte a vidličkou rozmačkejte na kaši. Přilijte rozpuštěné máslo, jogurt, přidejte hnědý cukr, koření a prošlehejte. Postupně začněte přisypávat mouku s kypřícím práškem a dobře zapracujte na tekuté, lepkavé těsto. Vlijte do pečicí nádoby multifunkčního hrnce Philips a uhlaďte povrch. V menu zvolte pečicí program „Bake“, čas nastavte na 45 minut a teplotu na 160 °C.
Během pečení připravte karamelovou omáčku a krém. Cukr nasypte na pánvičku a při střední teplotě nechte rozpustit. Až získá zlatohnědou barvu, přidejte máslo a promíchejte. Stáhněte teplotu, přilijte smetanu a stále míchejte. Pracujte velmi opatrně, protože se začne tvořit spousta páry. Karamel nejdřív ztuhne, ale postupně se začne opět rozpouštět. Vařte, až se vytvoří hladká hustá omáčka. Poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
Na krém nejdřív ušlehejte změklé máslo s vanilkovým cukrem. Zapracujte polovinu žervé, a až se směs dobře spojí, přimíchejte zbytek žervé a zakysanou smetanu. Třetinu krému odeberte a smíchejte se dvěma až třemi lžícemi karamelu.
Upečený korpus vyklopte na talíř a nechte vychladnout. Poté dlouhým nožem podélně rozkrojte a naplňte karamelovým krémem. Nahoru navršte bílý krém, ozdobte nakrájeným banánem, ořechy a polijte karamelovou omáčkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio